Românii scapă de coada de la ghișeele instituțiilor statului! Românii vor putea plăti toate taxele și impozitele online cu ajutorul unei aplicații mobile

Românii scapă de coada de la  ghișeele instituțiilor statului, după ce autoritățile au lansat o aplicație mobilă.

Prin această aplicație românii își vor putea plăti taxele, impozitele și vor putea obține cazierul de pe smartphone, prin intermediul unei aplicații centralizate, care va reuni mai multe tipuri de servicii online disponibile acum pentru cetățeni în relație cu statul.

Mai mult decât atât, aceștia se vor putea autentifica direct, cu aceleași date de logare, pe paginile mai multor autorități care oferă anumite servicii online, anunță MCID, potrivit antena3.ro

”Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării împreună cu Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) au lansat aplicația mobilă ROeID.

Aplicația oferă o modalitate nouă de gestionare a conturilor pentru serviciile publice, toate serviciile digitale fiind accesibile printr-un singur login. Practic, ROeID asigură identitatea digitală a tuturor cetățenilor României, facilitându-le autentificarea în toate platformele digitale pe care statul român le administrează, dar și conectarea la alte platforme digitale guvernamentale din întreaga Uniune Europeană. O imagine a cărții de identitate, un selfie și un video scurt sunt pașii necesari pentru crearea contului ROeID.

Până acum, fiecare dintre noi mergea în fața unui funcționar, prezenta cartea de identitate, iar funcționarul verifica imaginea și datele validând astfel identitatea persoanei. Prin identitatea digitală ROeID, cetățenii se vor autentifica online, digital, direct printr-un singur set de credențiale. Aplicația mobilă ROeID este un instrument de bază în digitalizarea tuturor serviciilor publice”, se arată pe pagina de Facebook a Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării.

„Proiectul este unul european, în valoare totală de 74 de milioane de lei, un proiect vital care are termen de finalizare luna august 2023. Noi am accelerat procedurile astfel încât la nivelul lunii mai să avem această versiune Beta, ca utilizatorii din România să o poată testa. Este un proiect important, un pas pe care România trebuia să îl facă. Vom marca astfel, un nou pas spre digitalizarea țării.

Un lucru important de specificat este că aplicația reprezintă un beneficiu și pentru românii din Diaspora. Un român din Diaspora și fără cont bancar în România va putea prin contul creat pe Ghișeul.ro să își rezolve toate problemele privind taxele sau impozitele bancare, plăți la ANAF sau emiterea gratuită a cazierului judiciar.

Serviciile care sunt online dar până acum necesitau deplasarea la ghișeu, vor fi disponibile prin ROeID”, a declarat ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja.

sursa-Bugetul.ro

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*