Iresponsabili

Studiez de mult timp reacțiile oamenilor pe care îi plătim pentru ca să aibă grijă de noi, adică pe acei slujitori ai statului, în sensul pozitiv al cuvântului slujitor, care acceptă să ne slujească pe noi, cei care plătim taxele, atunci când avem nevoie: politicienii când avem nevoie de legi, respectiv atunci când lucrează în administrație, când avem nevoie să ne administreze banii din taxe; medicii când avem nevoie să fim tratați sau îngrijiți; polițiștii când avem nevoie să fim păziți; profesorii când avem nevoie să fie educați copiii sau nepoții noștri.

Toți sunt slujitorii noștri, pe care îi plătim foarte bine. Întotdeauna acești oameni, crezând că banii le vin cumva din cer și nu din buzunarul lui Gușă, Comaroni, Purice sau al goldiștilor care urmăresc emisiunile noastre, se prefac că nu răspund, că nu au șefi și de fiecare dată procedează, chiar dacă nu numesc așa procedura, la autosuspendări, adică ei sunt vinovați, fac prostii generează victime sau tâmpiți pe bandă rulantă și se autosuspendă, nu-și asumă nicio răspundere.

Mă uitam la politică, la azilele groazei: Gabriela Firea s-a autosuspendat, fiind și o victimă; ălalalt, primarul din Caracal, Doldurea, s-a autosuspendat, deși el nu este vinovat pentru că s-a întâmplat ce s-a întâmplat la Crevedia cu acea explozie într-o firmă coordonată haotic de către fiul său, de tip beizadea; primarul din Crevedia, culmea, tot PSD, asta e, dar o să vină și sezonul liberalilor, și ăla voia să se autosuspende până când m-a văzut aseară Marcel Ciolacu că m-am enervat la televizor pe această procedură a autosuspendării și noaptea a scris pe Facebook, în sfârșit, bravo, Marcele, că îl va da afară pe cel din Crevedia, primarul respectiv N-ar fi rău, Marcel Ciolacu, să le ceri să-și dea demisia și din funcția de primar, pentru ca să plece și Doldurea ăla din Caracal, și ăsta din Creveduia, și Gabriela Firea din funcția de senator, să ne lase cu victimizările ei.

Poliția din Constanța, din Vama Veche, mă rog, cu coordonare din Mangalia, nici ăia nu sunt dați afară; și ăia se autosuspendă, adică, mă rog, își dau demisia, pleacă în altă parte, își dau demisia din funcție, dar rămân activi ca să le meargă pensia în continuare, nici acolo nu există demiteri. Apropo de medici, subiect pe care îl voi aprofunda mai târziu, ei și-au autosuspendat declamațiile publice după dezastrul pe care ni l-au administrat în pandemie în care unul singur sau foarte puțini, ca și cum n-ar fi fost niciunul, nu a ieșit în față să ne spună că vaccinul este eronat, că nu este testat și că ne poate face rău. În continuare administrează dezastre prin saloane și prin sălile de operații.

Se autosuspendă, cum ar veni. Nimeni nu recunoaște nimic. De ce? Pentru că toți ăștia, prieteni, sunt găuriți, șantajabili și se șantajează reciproc la greu. Până și un piticuț de ăsta de primar de prin vreo comună are potențialul că știe lucruri despre șeful județean sau despre șeful regional sau despre șeful de partid și atunci o să spună el; ce dacă e vreun nenorocit corupt, așa cum sunt majoritatea? Șantajul e la bază. De ce și-l permit? De ce își permit aceste acte de autosuspendare fără să răspundă? Pentru că au de-a face cu o populație de blegomani, care-i înjură, dar în gând, să nu-i audă nimeni, că cine știe poate au nevoie mâine de aprobare sau poate au nevoie să facă și ei o afacere și se duc și lasă și ei acolo o șpagă, fie la doctor, fie la profesor, fie la polițiști, fie la primar. Românilor, de-aia pățim ce pățim: că marea majoritate dintre voi sunteți foarte viteji, dar până când se dă semnalul de luptă și înjurați de zor, dar doar în gând.

(transcrierea editorialului vorbit din emisiunea “Ce-i în Gușă, și-n căpușă!”, de la GOLD FM)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*