Promenada Mall duce Craiova în topul orașelor din țară cu cele mai multe spații moderne de retail

Din luna octombrie, o dată cu deschiderea Promenada Mall, Craiova va intra în topul orașelor din România cu cele mai multe spații de shopping. Potrivit forbes.ro, municipiul Craiova va depăși Brașovul în clasamentul orașelor din țară, în funcție de suprafața spațiilor moderne de retail.

Stocul de spații moderne de retail din România a ajuns la 4,24 milioane de metri pătrați, iar pe primele locuri se află orașele cu cea mai mare putere de cumpărare: București (1,24 milioane mp), Timișoara (234.799 mp) și Cluj-Napoca (194.709 mp), potrivit unui studiu realizat de Fortim Trusted Advisors, membră în Alianța BNP Paribas Real Estate, informează sursa citată. Locul patru este ocupat de Iași (177.100 mp), iar pe locurile cinci și șase se află două orașe cunoscute pentru potențialul turistic, Constanța (165.000 mp) și Brașov (131.500 mp).

Numai că, din această toamnă, în topul celor cinci orașe din afara Capitalei cu cele mai multe spații de shopping va intra și Craiova, unde se va da în folosință cel mai mare centru comercial livrat în ultimii 13 ani, Promenada Mall, cu o suprafață totală de 78.500 mp, investiție a companiei NEPI Rockcastle.

Astfel, Craiova va ajunge în luna octombrie la un stoc de 160.900 mp spații moderne de shopping și va depăși orașul Brașov, potrivit reprezentanților Fortim. „2023 este un an de expansiune, estimăm că se vor deschide 17 parcuri noi de retail și cinci noi mall-uri, în România, cu o suprafață totală de peste 300.000 mp. Cele mai multe magazine noi, prezente în viitoarele retail parcuri, sunt din rețelele Lidl, Pepco, CCC, Jysk, C&A, Fressnapf, Kik și Dr. Max“, afirmă Nicolae Ciobanu, Managing Partner la Fortim Trusted Advisors.

Brandul Lefties va deschide primul magazin din România la Promenada Mall Craiova

Dintre brandurile noi care intră pentru prima dată cu magazine în România se numără și Lefties, parte din rețeaua Inditex. Primul magazin Lefties se va deschide în Promenada Mall Craiova.

De altfel, printre magazinele pe care craiovenii le vor găsi în exclusivitate în Promenada Mall se numără nume importante din zona de articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, precum Peek & Cloppenburg, Nike, Tommy Hilfiger, Calvin Klein, Under Armour, Enzo Bertini, Mohito. Alte premiere sunt constituite de retaileri de tehnologie și software (iStyle), dar și de noile tipuri de magazine din lanțul Inditex: Zara, Bershka, Pull&Bear și Stradivarius.

Promenada Mall Craiova, cea mai mare investiție a NEPI Rockcastle deschisă în 2023

NEPI Rockcastle este principalul investitor și dezvoltator de proprietăți comerciale din Europa Centrală și de Est. Grupul deține un portofoliu remarcabil de proprietăți cu poziție cheie în România, Polonia, Slovacia, Bulgaria, Ungaria, Croația, Cehia, Serbia și Lituania, și continuă dezvoltarea printr-un program de expansiune în regiune.

NEPI Rockcastle a realizat un profit după taxe de aproape 260 de milioane de euro, în primul semestru din 2023, în creștere cu 50% față de cele 171 milioane de euro înregistrate anul trecut în aceeași perioadă. În România, compania deține 25 de centre comerciale dintre care le amintim pe cele din București (Mega Mall, Promenada Mall), Sibiu (Shopping City Sibiu, Promenada Sibiu), Timișoara (Shopping City Timișoara), Constanța (City Park Mall Constanța), Târgu Mureș (Shopping City Târgu Mureș) și Ploiești (Ploiești Shopping City).

sursa-Euroolteniainfo.com

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*