Rușii, lovitură în inima Ucrainei: au bombardat portul Odesa, locul din care pleacă cerealele ucrainene

Portul Odesa a fost avariat în urma unui atac cu drone care a avut loc în noaptea de duminică spre luni. Odesa este principalul port al ucrainenilor de la Marea Neagră prin care se exportă cereale în întreaga lume, informează Mediafax.

Un atac cu drone a avariat în cursul nopții o parte din infrastructura portului ucrainean Odesa de la Marea Neagră, au anunțat luni reprezentanții armatei ucrainene. În urma loviturilor un inciendiu a izbucnit în port, potrivit Reuters.

„Un incendiu a afectat infrastructura portuară din Odesa ca urmare a loviturii. Acesta a fost stins rapid. Informațiile privind amploarea pagubelor sunt în curs de actualizare”, a explicat comandamentul militar din sudul țării pe Facebook.

În timpul atacului au fost folosite drone Shahed de fabricație iraniană. Armata nu a spus dacă pagubele din port ar putea duce la sistarea exporturilor de cereale. Ucraina poate exporta cereale și alte produse alimentare doar prin porturile din regiunea Odesa, în cadrul unui acord internațional intermediat de ONU și Turcia.

sursa-StiripeSurse

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*