Românii pot beneficia de un important ajutor! Pentru ce puteți primi bani din partea Statului

Vești uriașe! Românii care doresc să își schimbe meseria primesc un important ajutor din partea Statului. Proiectul este deja aplicat în șase județe din țară!

Persoanele care vor să-și schimbe meseria trebuie să știe asta: un nou proiect le oferă ajutor financiar de la stat pentru acest lucru. Așa cum arată primele informații, programul este aplicat în șase județe din țară, iar totodată, bugetul total alocat atinge suma uriașă de 2,53 miliarde de euro.

30.000 de oameni pot beneficia de programe de reconversie profesională. Proiectul este destinat oamenilor care ajung să-și piardă locul de muncă în urma închiderii sau transformării unor activități dominante în economia locală. Programul Tranziție Justă (PJT) este valabil în șase județe din România, concret, Gorj, Hunedoara, Dolj, Galați, Prahova și Mureș. Primele apeluri vor fi lansate pe parcursul celui de-al doilea trimestru al anului 2023.

PJT are în vedere generarea locurilor de muncă durabile și stabile. Printre rezultatele așteptate pentru perioada 2021 – 2027, identificăm următoarele elemente: 11.257 locuri de muncă create în MM-uri, 5.845 întreprinderi care vor beneficia de suport, 29.925 oameni vor fi înscriși în programele de reconversie profesională, 24.000 gospodării vor fi sprijinite pentru dobândirea statutului de prosumator. Cererile de finanțare pot fi depuse de întreprinderile noi; autoritățile din domeniul ocupării forței de muncă, furnizorii publici și privați de formare profesională; autoritățile locale; organizațiile guvernamentale, iar în cele din urmă, gospodăriile afectate de sărăcie energetică.

-Articol preluat din Bugetul.ro-

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*