Și ÎPS Teodosie sesizează ministerul pentru modificarea și intrarea în legalitate a Cartei Universității Ovidius

După ce am publicat documentul prin care fostul rector al Universității Ovidius sesiza ministerul despre faptul că prin Carta Universității se încălca legea Învățămîntului, referitoare la alegerea rectorilor, ne-a parvenit la redacție un alt document, semnat de data aceasta chiar de ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, care reiterează exact aceeași problemă: Carta Universității încalcă principiul universalității drepturilor, dreptul de a fi ales al persoanelor din România sau din străinătate care nu îndeplinesc noua ipoteză restrictivă din Cartă, precum şi o garanţie a acestuia, egalitatea în drepturi!

Și acest document atrage atenția că la Universitatea Ovidius, sub conducerea rectorului Dan Marcel Iliescu, parcă nu se mai termină scandalurile. Așa cum știți, ziarul nostru a scris pe larg și despre plagiatul grosolan al actualului rector, dar și despre situația sa de incompatibilitate, pe care ANI încă nu vrea s-o lămurească!

Acum se apropie data alegerii noului rector, iar Carta Universității Ovidius a rămas cu aceleași restricții ce încalcă drepturi fundamentale ale omului!

Publicăm și Sesizarea ÎPS Teodosie, adresată ministerului Educației, solicitînd, în același timp doamnei ministru Ligia Deca un răspuns față de cele reclamate de ÎPS Teodosie și fostul rector Epure Dănuț Tiberius. De asemenea, la sfîrșitul articolului publică Adresa MEN din 2014, prin care s-au transmis Universității Ovidius amendamentele, care n-au fost incluse nici azi în Carta Universității.

Iată și Adresa ministerului Educației din 2014 prin care s-au trimis amendamentele ce trebuiau deja incluse în Carta Universității Ovidius:

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*