Nicolae Ciucă și-a dat demisia din Guvern.

Ședința de Guvern de astăzi a fost și ultima pentru Nicolae Ciucă în calitate de premier.

Fostul premier și-a amânat de trei ori prezentarea demisiei, argumentând că a așteptat să apară în Monitorul Oficial ordonanța de urgență în legătură cu noile reglementări pentru normele de salarizare a cadrelor didactice.

Nicolae Ciucă a fost aștepat în Holul de Onoare împreună cu Marcel Ciolacu pentru a depune demisia și a începe rotativa.

În Holul de Onoare au fost amplasate două pupitre, urmând apoi ca unu dintre ele sa fie îndepărtat, iar fostul Premierul Ciucă a apărut singur în fața jurnalistilor unde și a depus demisa în fața oamenilor.

Președintele Camerei Deputaților a fost cel care a decis să nu fie alături de Nicolae Ciucă în momentul marelui anunț, argumentându-și decizia prin faptul că prezența sa era necesară la întâlnirea din Parlament. De asemenea, se pare că Nicolae Ciucă a fost sfătuit și de consilierii săi sa fie singur în momentul anunțării demisiei și nu împreuna cu Marcel Ciolacu.

Se așteaptă numirea Președintelui, Klaus Iohannis a Premierului intermediar, până la intrarea în vigoare a mandatului de premier a lui Maecel Ciolacu.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*