Imagini dispărute cu accidentul fetiței de 8 ani lovite mortal de mașina Poliției. „A spus că le-a șters fiindcă nu mai avea spațiu”

La mai bine de o lună de când o fetiță de 8 ani a fost lovită mortal de o mașină de poliție pe o trecere de pietoni din București, cercetările sunt încă în derulare.

Luni, 14 februarie, o martoră care ar fi avut înregistrări video importante din momentul accidentului a fost audiată la poliție. Surse din rândurile anchetatorilor arată că imaginile respective ar fi fost distruse. Dacă se va demonstra că femeia le-a șters intenționat, aceasta ar putea fi cercetată penal.

 

Avocat: ”Eu consider că le-a șters cu intenție”

 

”Ea nu mai ajută ancheta în condițiile în care în momentul de față se pune problema că a șters filmările respective deși ea nu recunoaște acest lucru, declarând că ”s-au șters” ori s-au suprascris prin înregistrarea altor materiale.

Însă, s-ar putea să-și fi făcut singură mai multe probleme. Eu consider că le-a șters cu intenție pentru că știa despre ce este vorba, având în vedere că a fost încunoștințată de către mine încă de pe 24 ianuarie”, a explicat avocatul Adrian Cuculis pentru Ziare.com.

Avocatul spune că ar fi fost vorba despre imagini importante pe care femeia le-ar fi surprins pe camera de bord a mașinii.

”Noi suspicionăm că ar fi avut imaginile ”din spate” din timpul accidentului filmate cu dispozitivul de pe bord. Ea a spus că imaginile de pe camera de bord s-au downloadat în telefon și le-a șters pentru că nu mai avea spațiu de stocare disponibil.

Ar putea fi urmărită penal pentru că ceea ce a făcut, poate fi considerată infracțiune. A dat niște declarații pe care eu le consider mincinoase”, a mai spus avocatul.

 

Ce pedeapsă ar putea primi polițistul care a produs accidentul pe trecerea de pietoni

 

Agentul care a produs accidentul este cercetat sub control judiciar și pus la dispoziția poliției. ”Are interdicție de a mai conduce. Probabil săptămânile viitoare se va efectua expertiza tehnică judiciară privind dinamica accidentului”, a mai spus Avocatul Cuculis.

Apărătorul familiei Raisei a mai spus că, din experiență, ”polițistul ar putea primi o pedeapsă de 3 ani cu suspendare”.

În acest timp, Marina, cealaltă fetiță accidentată pe trecerea de pietoni, este acasă unde se reface după operație. ”Urmează să fie dusă la INML pentru eliberarea certificatului medico-legal cu numărul de îngrijiri medicale. Ea a vut fracturi la piciorul drept. A fost operată la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală”, a mai arătat avocatul.

Pe 13 ianuarie, Raisa şi Marina au fost lovite de o maşină a Poliţiei, în timp ce traversau strada pe trecerea de pietoni. În autospecială se afla un singur poliţist, care, potrivit procurorilor, nu se afla în misiune şi avea pornite doar semnalele luminoase, nu şi pe cele acustice.

Procurorii au stabilit că maşina circula cu viteză peste limita legală, fiind dispusă o expertiză pentru a stabili exact viteza cu care rula maşina în momentul impactului. Poliţistul care a provocat accidentul a fost plasat sub control judiciar.                                          „SURSA-ZIARE.COM„

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*