Un caz mare pentru SRI și CSAT

E un scandal uriaș cât Palatul Cotroceni. Sau Casa Poporului. Care stă să explodeze sub nasul Serviciului Român de Informații, sub nasul SIE și președintelui României. Concret, este vorba despre periculoasa acaparare a pieței TV și de telecomunicații în mod mascat de către un singur operator. Iar la vârful acestuia se află Teszari Zoltan, proprietarul RCS-RDS.

Liviu Alexa, ziaristul cu cea mai mare notorietate în Cluj și unul dintre cei mai proeminenți jurnaliști de investigație din țară, a publicat o dezvăluire explozivă. Pe care o regăsiți pe CorectNews. Nu voi intra în detalii, pentru că ele sunt mult prea numeroase și sunt mai degrabă utile celor care, am eu speranța, vor investiga acest caz și vor asana mizeria. Mă voi rezuma doar să vă comunic esențialul.

În esență, în spatele lui Teszari Zoltan, un personaj de o discreție ieșită din comun, un om probabil introvertit, se află capitalul pus la dispoziție de Viktor Orban al Ungariei, care, din prea mult patriotism, care uneori dă pe afară, încearcă să își creeze acces și în România și în alte state în care trăiesc maghiari la cele mai importante pârghii de comandă. Iar una dintre acestea înseamnă media și, din acest punct de vedere, Teszari dispune în prezent de două televiziuni, Digi TV fiind cea mai relevantă. În al doilea rând, obiectivul lui Teszari a fost să obțină acces la sistemul de comunicații. Așadar a doua pârghie pe care o utilizează este sistemul de distribuție la nivel național a canalelor de televiziune. Unde, treptat, Teszari a obținut pâinea și cuțitul. Și, în fine, un al treilea obiectiv pe care se ambiționează să-l atingă este, pe lângă propria rețea telefonică, rețeaua națională. În acest scop, se produce în prezent asaltul pe cale de finalizare asupra Telekom. Dacă Teszari pune mâna pe Telekom, fostul Romtelecom, obiectivul său va fi finalizat. Dar acest monopol pe cale să se înfiripe, desfășurat cel mai adesea pe calea concurenței neloiale, înseamnă un atac violent la ceea ce numim siguranța națională a statului. Tocmai de aceea SRI și CSAT sunt invitate să deschidă ochii și să facă acum ceea ce au refuzat să facă până în prezent. Și dacă ar fi doar atât, ar fi bine. Atenție mare însă: la acest capitol, în această speță, în spatele lui Viktor Orban se află un alt personaj. Și mai important. Ne aflăm în prezența unei afaceri tip Matrioșka. Știți cine este adevăratul personaj din umbră? Nici Teszari Zoltan și nici măcar Viktor Orban. Este însuși Vladimir Putin. Ceea ce înseamnă că România se confruntă cu o provocare majoră. Vreți detalii? Citiți cu lupta dezvăluirea lui Liviu Alexa.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*