Dictatura Sanitară devine Dictatura Militară. Beneficiar unic: Klaus Iohannis

Cîteva publicații cu adevărat independente, care n-au putut fi rechiziționate pentru a contribui la război cu propaganda de tipul celei antonesciene din Războiul Sfînt, au dat publicității un Proiect de lege pe care Guvernul României se pregătea să-l trimită spre avizare mai multor instituții, între care se număra SRI, SIE, STS, DSP, Ministerul Finanțelor și Ministerul Justiției. Autorii și susținătorii proiectului sînt doi lideri politici ai Coaliției făurite de Klaus Iohannis:
Vasile Dâncu, ministrul Apărării Naționale din partea PSD și Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, din partea PNL.

Legea poartă un titlu înșelător, menit a nu atrage atenția asupra conținutului deosebit de periculos:
Lege pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul recrutării și apărării naționale.

Pericolul numit Pandemie, exagerat prin mașinăria de propagandă a presei miluite, a fost un pretext pentru Klaus Iohannis să instaureze un regim de Dictatură, Dictatura sanitară. Libertățile individuale, care dau esență democrației – de la libertatea de circulație liberă pînă la libertatea de expresie – au fost grav lovite. Asupra celor care au îndrăznit să pună la îndoială măsurile de Dictatură sanitară s-a năpustit aceeași mașinărie de propagandă a regimului. Site-urile curajoase au fost închise de ANCOM, sub conducerea lui Sorin Grindeanu, ziariștii care au cutezat să se întrebe au fost terfeliți zilnic. Renate Weber, Avocatul Poporului, a fost hăituită de PNL prin atacuri murdare din partea lui Ludovic Orban și Rareș Bogdan. La vremea respectivă premier, Ludovic Orban a impus în Parlament debarcarea Renatei Weber.

Prin Înalt decret de la Cotroceni zilele trecute Pandemia a fost declarată persoana non grata. Toate restricțiile, dar absolut toate au fost eliminate și nu pentru că pericolul ar fi fost înlăturat (nici un specialist n-a garantat asta), ci pentru că regimul n-a mai vrut să-și bată capul cu administrarea fluviului de refugiați ucraineni și din punctul de vedere al pericolului întruchipat de infectare. Regimul Klaus Iohannis s-a văzut obligat să renunțe la Dictatura sanitară. Cum însă el nu poate trăi fără dictatură, slugile din Coaliția de Guvernare i-au pus imediat la dispoziție o nouă Dictatură:
Dictatura militară.

Pericolul Pandemiei a fost pretextul instaurării Dictaturii Sanitare. Pentru instaurarea Dictaturii Militare pretextul e un alt pericol: Războiul din Ucraina.
Expunerea de motive la Lege ține să precizeze chiar de la început:

„În contextul generat de dinamica îngrijorătoare a situaţiei de securitate pe flancul estic al NATO, interesul public general reclamă adoptarea urgentă a unor măsuri care să permită instituţiilor de apărare, ordine publică şi securitate naţională să intervină prompt şi prin măsuri adaptate gradual pentru gestionarea eficientă a riscurilor la adresa intereselor naționale și aliate.”

Proiectul de Lege prevede printre altele și măsuri prin care pot fi chemați sub arme (deși se spune că România are o armată de profesioniști) și cetățeni peste 35 de ani. Constituția României prevede la articolul 55 că încorporarea cetățenilor peste 35 de ani e imposibilă. Măsura din Proiect a stîrnit o panică uriașă în rîndul populației. Un număr mare de familii s-au simțit amenințate de extinderea vîrstei de la 35 la 63 de ani.

Din nefericire, concentrarea pe această măsură, dar și manipularea abilă prin presa rechiziționată și Paraziții televiziunilor de știri, au abătut atenția de la adevăratul scop al Documentului:
Instalarea Dictaturii militare.

În direct conflict cu Constituția, care prevede doar două categorii de stări excepționale, starea de urgență și starea de asediu, Legea introduce o nouă stare excepțională:
Situația de Criză.

Stările excepționale sînt strict reglementate în toate democrațiile, mai ales sub semnul implicării Parlamentului în Declararea lor. Potrivit Legii Dictaturii militare, declararea Stării de Criză se face exclusiv de CSAT:

„În funcţie de manifestarea situaţiilor de criză cu impact asupra securităţii şi apărării naţionale la nivel naţional sau în plan internaţional, la propunerea ministrului apărării naţionale, cu avizul prim-ministrului, Consiliul Suprem de Apărare a Ţării poate emite o hotărîre privind declararea situaţiei de criză cu impact asupra securităţii şi apărării naţionale, respectiv încetarea acesteia.”

Pe parcursul Stării de Criză, din instituirea căreia Parlamentul e exclus, țara trece sub conducerea MApN.
Armatei, evident.

În acest scop se constituie un organism cu nete caracteristici de Juntă – Centrul național militar de comandă:

„Centrul Național militar de comandă asigură, la nivel național coordonarea implementării măsurilor de răspuns, în scopul prevenirii și descurajării riscurilor și amenințărilor la adresa securității și apărării naționale”.

O stare excepțională înseamnă automat limitarea libertăților individuale. Starea de criză nu face excepție. Expunerea de motive ține să precizeze:

„În context, prezentul proiect de act normativ are în vedere limitarea exercitării unor drepturi”.

Cînd vine vorba de limitarea unor drepturi, se ridică imediat problema înțelegerii date de Lege situației excepționale.
Legea definește astfel situația de criză:

„În înţelesul prezentei legi, prin situaţie de criză în domeniul securităţii şi apărării naţionale se înţelege situaţia în care societatea se confruntă cu mari dificultăţi generate de apariţia unuia sau mai multor incidente pe teritoriul naţional, la nivel regional sau internaţional, sau de ameninţări, riscuri şi vulnerabilităţi prin care sunt grav perturbate sau ameninţate condiţiile de viaţă, sănătate şi mediu, proprietatea, stabilitatea politică, economică sau socială, ordinea publică, securitatea şi apărarea naţională, precum şi alte valori constituţionale care impun adoptarea de măsuri specifice prin acţiunea unitară a autorităţilor şi instituţiilor statului român, pentru înlăturarea cauzelor, gestionarea efectelor şi revenirea la starea de normalitate.”

Așadar, pe baza înțelegerilor date prin Lege situației de criză, CSAT poate decide decretarea situației de Criză, fără a consulta Parlamentul.
După ce citești ce înțelege Legea prin situație de criză, altfel spus prin condițiile care pot justifica declararea situației de criză, te întrebi cum de a putut redacta cineva, în 2022, într-o țară democratică, un astfel de document.
Condițiile sînt atît de ambigue, de lipsite de precizie încît practic pînă și o demonstrație de protest precum cea din 10 august 2018 poate justifica declararea situației de criză.

Confruntat cu neliniștea publicului în privința vîrstei de încorporare, Vasile Dâncu, unul dintre inițiatori a răspuns astfel:

„Precizări cu privire la proiectele de modificare a unor acte normative în domeniul apărării naționale
Cu privire la proiectul legislativ care circulă în spațiul public, referitor la modificarea și completarea unor acte normative din domeniul securității și apărării naționale, facem următoarele precizări:
Textul care circulă în spațiul public reprezintă o versiune de lucru a unui proiect legislativ care nu mai este de actualitate la acest moment, în forma respectivă.
Proiectele din cadrul acestui pachet legislativ vor fi reanalizate și prezentate public.”

Vasile Dîncu minte cu nerușinare. Nerușinarea tipic PSD-istă.
Precizările au fost făcute marți, 8 martie 2022.
Luni, 7 februarie 2022, cu o zi înainte de precizări, Marcel Ciolacu, președintele PSD confirma știrile din presă despre existența unui astfel de proiect:

Aveți cunoștință de acest proiect de lege la care lucrează guvernul privind reglementarea unei situații de criză?
Am știință, cum este și normal, urmînd ca astăzi să avem o discuție cu primul ministru.”

Precizările au fost publicate pe site-ul MApN și pe pagina de Facebook, a ministrului Vasile Dâncu.
Pe site, ele aparțin Direcției de presă a MApN.
Pe Facebook aceleași precizări aparțin persoanei ministrului.

Tot marți, Vasile Dîncu se grăbește să declare Agerpres că:

„Proiectul ajuns în media era o colecţie de prevederi din mai multe legi, fără expunere de motive, fără detalii. Nu este de actualitate. Era un draft, nu era pregătit pentru a intra în transparenţă. Cînd avem un proiect, anunţăm noi opinia publică”.

O nouă minciună PSD-istă.
Proiectul e însoțit de 10 pagini de Expunere de motive, din care, de altfel, am citat.
Nici vorbă de un simplu draft.

La Secțiunea a 6-a, Consultările în vederea elaborării proiectului de act normative, cînd vine vorba de îndeplinirea condiției de consultare cu organizații neguvernamentale, instituții de cercetare și alte organisme implicate, se precizează:
Nu este cazul.
Nu este cazul, așadar, să fie consultată nici o instituție.

Proiectul de lege a stîrnit o mare tulburare în opinia publică. Dacă oamenii de rind s-au îngrozit la gîndul că vor fi încorporați pînă la vîrsta de 63 de ani, jurnaliștii independenți au tresărit îngrijorați la perspectiva Dictaturii militare.

Admițînd c-a vorba doar de un draft (ceea ce e o minciună), că nu mai e de actualitate, minima normă a comportamentului democratic reclama ca dezmințirea să vină de la premierul Nicolae Ciucă. În locul lui Nicolae Ciucă dezmințirea a venit doar de la unul din inițiatori.

Dar chiar și în acest caz condiția demnitarului de slujbaș al Poporului, cerea ca Vasile Dâncu să se explice într-o conferință de presă sau într-un interviu.
N-a făcut-o.
A găsit de cuviință să expedieze problema sub forma unei Precizări lapidare făcute unor surse care nu ajung la marele public.
Dovada concludentă că sictirismul față de Popor de tip Klaus Iohannis i-a contaminat și pe liderii Coaliției de Guvernare.

„ARTICOL PRELUAT CU ACORDUL AUTORULUI DE PE SITE-UL CRISTOIUBLOG.RO„

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*