Deci, de-asta a fost primit de Biden și premiat: să dea Ucrainei sistemul Patriot

Donald Trump l-a chemat pe Iohannis în august 2019 la Casa Albă și i-a dat o șapcă în schimbul contribuției de 2% din PIB pentru NATO, adică peste 6 miliarde dolari anual. Vă amintiți ce mîndru o purta în fața ambasadorului George Maior:

Acum, Joe Biden l-a chemat și el pe Iohannis la Casa Albă și i-a oferit un premiu de doi lei în schimbul cedării unui sistem Patriot către Ucraina! Paguba noastră este și de data aceasta uriașă: peste 6 miliarde dolari!

Și eu am crezut inițial că Iohannis a fost premiat în SUA „pentru conducerea exemplară a României şi pentru rolul său de lider transatlantic şi european” ca o consolare pentru că este refuzat la conducerea NATO. Era gata-gata să mi-o fur.

Abia la conferința de presă de la Ambasadă, pe care Iohannis a ținut-o doar pentru Mihai Gâdea, Iosub și una de la TVR, am înțeles totul! Să plece Iohannis în SUA cu echipa de la Antena 3 – trebuia să fie un motiv extrem, ceva care să aibă în spate o operațiune în toată regula, știindu-se că altădată Iohannis era executat seară de seară pentru case, pentru implicarea în înfieri de copii și chiar pentru că nu are copii, căci acolo își lansase Gabriela Firea atacurile acelea mizerabile.

Și, într-adevăr, chiar a existat o operațiune specială care s-a derulat cu ocazia acestei vizite în SUA! Iar Iohannis nu avea nevoie ca Antena 3 să-i fie potrivnică, așa că au căzut la pace.

Acum este clară operațiunea: SISTEMUL PATRIOT AL ROMÂNIEI, cumpărat cu bani grei din SUA, TREBUIE SĂ FIE CEDAT UCRAINEI. Așa venim de-acasă și înțelegem care este substratul premiului Consiliului Atlantic și al primirii lui Iohannis de către Joe Biden, deși primirea nu era trecută inițial în program, fiind anunțată cînd președintele României era în avion!

Să vedem însă CARE ESTE PAGUBA ROMÂNIEI, cît ne costă faptul că Iohannis a primit acel premiu, care este echivalentul șepcii primite de la Trump.

XXX

 

Despre costul real al unui sistem Patriot aflăm dintr-un articol publicat de „Euronews Romania” în 22 decembrie 2022:

Deci, un sistem Patriot costă 1,1 miliarde dolari, suma cuprinzînd „400 milioane pentru sistem și 690 milioane dolari pentru rachete”. Reținem: 400 milioane de dolari pentru un sistem Patriot!

Numai că, atunci cînd România a achiziționat 7 sisteme patriot în februarie 2023, a plătit suma de 3,9 miliarde dolari, deci 560 milioane euro pentru un sistem Patriot, adică 600 milioane dolari! Așadar cu 200 milioane dolari mai mult decît anunțase chiar șeful armatei! În buzunarele cui a intrat această diferență de bani?

Toate datele de mai sus reprezintă o succintă documentare, însă, fiind vorba de miliarde de euro, înzestrarea armatei noastre prin astfel de cumpărături ar trebui să facă obiectul unor investigații jurnalistice de proporții, știindu-se că astfel de afaceri cu un grad de secretizare destul de mare, au fost dintotdeauna obiectul unor mari dezvăluiri, toate însă apărînd la ani de zile distanță, cînd nu se mai poate face nimic pentru împiedicarea jafului.

Deci, pe de o parte, paguba statului român vine din comisioanele teribile pe care le ia cineva din aceste tranzacții cu armament, iar, pe de altă parte, din faptul că Sistemul Patriot și rachetele aferente va trebui să le donăm Ucrainei, așa cum i-a cerut Joe Biden lui Klaus Iohannis în schimbul premiului primit de la ONG controlat de establishmentul american.

Iohannis crede însă că ne va păcăli din nou, așa cum a făcut cu șapca primită de la Trump și, în așa-zisa conferință de ieri de la Ambasada României în SUA, și-a luat un alibi, anunțînd că se va decide în CSAT ce va primi în schimb România pentru miliardele promise Ucrainei la întîlnirea cu Biden!

Oricum, să se rețină că noi nu lăsăm păcăliți, în ciuda scenariului pus la cale de Klaus Iohannis în complicitate cu Antena 3. Pentru noi este clar că președintele Klaus Iohannis este dispus să facă orice pentru a-și găsi un job după terminarea mandatului la Cotroceni. Și e dispus ca, în schimbul unei hîrtii date ca premiu de un ONG, să accepte o pagubă de miliarde de dolari.

Să facă însă pe banii săi, nu pe seama amărîtei de țări pe care o conduce și pe care, împreună cu guvernele numite de dumnealui, a adus-o la sărăcie lucie!

1 Trackback / Pingback

  1. Pentru a sprijini Ucraina cu sistemul Patriot. - Focarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*