Ringo Dămureanu anunță Congresul Extraordinar AUR pe 2 decembrie la Alba Iulia

În această săptămână, ședința AUR Dolj desfășurată la Biroul Parlamentar Ringo Dămureanu a avut următoarele teme de discuție:

  • 1 Decembrie, Ziua Națională a României

Pe 1 Decembrie, împreună cu zeci de mii de români patrioți ne vom strânge la Alba Iulia, capitala de suflet a românilor, pentru a marca așa cum se cuvine împlinirea a 105 ani de la Marea Unire din 1918.

În dimineața zilei de 1 decembrie vom lua parte la tradiționalul Marș al Unirii, pe 2 decembrie vom organiza Congresul Extraordinar AUR, iar pe 3 decembrie vom prezenta celor din Alba Iulia candidații pe care AUR îi propune pentru Parlamentul European.

Ne-am propus să nu existe copil care să nu ajungă o dată în viață la Alba Iulia, Sarmizegetusa sau Mărășești. În acest an organizăm autocare cu grupuri de elevi și studenți care, în mod normal, nu aveau posibilitatea de a vizita Cetatea Unirii. Atunci când stau unul lângă altul, românii sunt de neînvins.

ALBA

1 decembrie

08.00 –  Marșul unionist  – Gara din Alba Iulia, Strada Alexandru Ioan Cuza

12.00 – Te Deum– Catedrala Încoronării

15.00 – Defilare militară dedicată Zilei Naționale a României, Bulevardul 1 Decembrie 1918

16.00 – Patru ani de AUR – eveniment pentru membrii și simpatizanții AUR

2 decembrie

09.00 –  Congres AUR –Casa de Cultură a Sindicatelor, Str.Mihai Viteazul, nr 31, Alba Iulia

16.00 – Eveniment Rozmarin –Hotel Transilvania, Piața Iuliu Maniu Nr. 11

3 decembrie

12.00 – Prezentare eurocandidați AUR – Mercur Styl, Str. Gheorghe Șincai Nr. 7

  • Suntem alături de angajații din sistemul sanitar

În ultimele săptămâni, lucrătorii din direcțiile de sănătate publică sunt în protest în fiecare zi.

Unii lideri sindicali au protestat în fața Parlamentului, anunțând greva foamei, nemulțumiți de Legea Pensiilor, adoptată de blocul antiromânesc PNL-PSD, care nu recunoaște condițiile de muncă dificile din Sănătate și încalcă drepturile lucrătorilor.

Suntem alături de acești români și facem un apel către prim-ministrul Marcel Ciolacu și ministrul Muncii și cel al Sănătății să soluționeze revendicările bine meritate ale lucrătorilor din sistemul sanitar.

Victorie de AUR pentru tinerii medici

În urma intervenției AUR, ministrul Sănătății Alexandru Rafila a decis revenirea la pragul de 60% necesar promovării examenului de rezidențiat, după ce tot acesta îl crescuse la 65%.

Problema examenului de rezidențiat a fost ridicată de AUR în Parlamentul României, dată fiind nevoia acută de personal și problemele ce ar putea fi generate dacă va fi îngreunat parcursul profesional al viitorilor medici. Vom lupta în continuare pentru tinerii medici și pentru viitorul tinerilor noștri, în țară.

  • Caravana Medicală AUR a străbătut toată Oltenia

Până în prezent, Caravana Medicală a străbătut județele: Prahova – Buzău – Vrancea – Bacău – Neamț – Suceava – Botoșani – Iași – Vaslui – Galați – Brăila – Tulcea – Constanța – Ialomița – Călărași – Giurgiu –Teleorman – Dâmbovița – Argeș – Vâlcea – Olt – Dolj – Gorj – Mehedinți, în aceste zile aflându-se în județul Caraș Severin.

Proiectul AUR de întoarce românilor banii primiți și a-i face bine este real, se realizează în fiecare zi.

Peste 9000 de români au fost consultați și tratați de medicii și asistenții voluntari AUR.

Urmează județele Timiș – Arad – Hunedoara – Alba – Sibiu- Brașov – Covasna – Harghita – Mureș- Cluj – Sălaj – Bihor – Satu Mare – Maramureș – Bistrița Năsăud.

  • Continuăm prezentarea candidaților AUR pentru alegerile europarlamentare

Săptămâna trecută, la Târgu Jiu și Baia Mare a avut loc prezentarea listei candidaților pe care îi propunem pentru alegerile europarlamentare de anul viitor. Avem alături de noi profesioniști, oameni care și-au demonstrat fidelitatea pentru România și care au luptat pentru interesele românilor.

Noi luptăm pentru dreptate, pentru egalitate, pentru ca toate națiunile europene să fie egale și să fie demne într-o Europă corectă a națiunilor. Aceasta este promisiunea noastră către români.

AUR a ales să prezinte lista de candidați cu un an înainte de alegeri. Este o premieră pentru scena politică din România, unde partidele vechi ne-au obișnuit să ne prezinte candidații cu o lună sau două înainte de alegeri. Facem acest demers deoarece ne dorim ca toți cetățenii, precum și societatea civilă, să cunoască candidații pe care îi propunem.

  • Caravana ”Patrioți în Europa” a străbătut întreaga Oltenie

Și Caravana candidaților AUR la alegerile europarlamentare din 9 iunie 2024, intitulată ”Patrioți în Europa” a vizitat recent regiunea noastră.

Viitorii europarlamentari s-au aflat vineri la Motru și Tg. Jiu (Gorj), sâmbătă la Drobeta Tr. Severin (Mehedinți), duminică la Craiova, Băilești și Calafat (Dolj) și luni la Slatina (Olt), unde candidații au ținut conferințe de presă și discursuri, s-au întâlnit cu cetățenii, au mers în piețe și pe străzi, pentru a afla ce îi preocupă pe olteni, ca să poată merge cu aceste doleanțe în Parlamentul European anul viitor.

Printre candidați s-au aflat nume precum europarlamentarul Cristian Terheș, cap de listă pe lista AUR în 2024, Ramona Bruynseel, Felicia Akkaya, Laura Gherasim, Cristina Dumitrescu, Dragoș Dragoman, Elena Năstăsoaie, Simona-Maria Petcu, Aurelian Popa, actrița Mara Nicolescu, Monica Iagăr, campioană mondială și olimpică sau Ringo Dămureanu, Secretarul Camerei Deputaților.

Astăzi, joi, va avea loc un eveniment de lansare publică a candidaților la Rm. Vâlcea, în prezența liderilor AUR George Simion și Claudiu Târziu, iar duminică la Alba Iulia.

  • Deputatul AUR Ringo Dămureanu, secretar la şedinţa de plen de miercuri, s-a retras de la prezidiu, acuzând limbajul pe care l-a folosit în urmă cu două zile preşedintele interimar al Camerei, Alfred Simonis, într-un dialog cu liderul AUR, George Simion

„Am fost acolo, la prezidiu, când a avut loc acel schimb de replici nepermis şi inadmisibil. 30 de ani serviciile stomatologice nu au reprezentat preocuparea niciunei guvernări şi românii au rămas fără dinţi în gură, dar de aici şi până la a-i umili public, de aici şi până a vedea de pe scaunul de preşedinte al Camerei Deputaţilor, conducătorul autorităţii legiuitoare, să profereze asemenea injurii… Mă retrag în semn de protest de pe scaunul de Secretar în această şedinţă şi în şedinţele conduse de domnul Simonis până când dânsul va prezenta public o explicaţie şi scuze pentru gestul inadmisibil”, a transmis Dămureanu la tribună.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*