Guvernul a prelungit perioada în care poate fi accesată finanţare pentru mai multe proiecte din sectorul sanitar

Guvernul a prelungit perioada în care poate fi accesată finanţare pentru mai multe proiecte din sectorul sanitar. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, a anunţat că lucrările la centrele pentru pacienţii cu arsuri grave din Timişoara, Târgu-Mureş şi Grigore Alexandrescu, din Capitală, aflate în diferite stadii, vor continua cu finanţare asigurată de Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, transmite News.ro.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a anunţat că pentru dezvoltarea infrastructurii medicale, Guvernul a prelungit perioada în care poate fi accesată finanţare pentru mai multe proiecte din sectorul sanitar.

”Construirea centrelor pentru pacienţii cu arsuri grave în cadrul Spitalelor ”Pius Brînzeu” din Timişoara, a celui de Urgenţă din Târgu-Mureş şi a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, aflate acum în diferite stadii de execuţie, va putea continua cu finanţare asigurată de Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare”, a spus Mihai Constantin în briefingul organizat după şedinţa de Guvern.

El a precizat că printr-o Hotărâre aprobată astăzi, Guvernul a extins data limită de tragere a sumelor puse la dispoziţia României prin două acorduri încheiate cu BIRD, cu 18 luni, respectiv de la 31 decembrie 2024 la 30 iunie 2026.

”Vorbim despre un împrumut contractat în 2014 şi despre un altul în 2021. Se asigură, astfel, o finanţare coerentă a proiectelor şi utilizarea integrală a fondurilor, în total 400 milioane de euro, din care, până în prezent au fost cheltuite 190,7 milioane de euro. Aceste modificări au fost agreate cu finanţatorul internaţional BIRD”, a menţionat Constantin.

sursa-Economedia.ro

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*