Dezvăluirile preotului Țuțuianu despre patriarhul Daniel (2)

Continuăm serialul început ieri cu un episod care își are începutul într-o emisiune de la Antena 3 realizată de Carmen Avram.

În acest episod preotul Țuțuianu de la Piatra Neamț face dezvăluiri teribile despre Patriarhul Daniel în vremea când era Mitropolit al Moldovei.

-Redactia-

PATRIARHUL DANIEL CIOBOTEA ESTE HOMOSEXUAL?

Pentru că nu s-au luat măsurile cuvenite la acea vreme, subiectul a fost dezvoltat, pornindu-se de la afirmațiile publice din acel documentar de la Antena 3 făcute de părintele Țuțuianu și iată la ce s-a ajuns.

Tăcerea complice a Patriarhului naște o întrebare legitimă: „Cu ce este șantajat Patriarhul Daniel?“. Un posibil răspuns îl veți găsi în articolul de mai jos.

Preotul Constantin Țuțuianu știe multe despre PF Daniel, dar nu vorbește.

Un secret bine ascuns, inclusiv prin diversiuni de presă, apasă trecutul și, poate, prezentul patriarhului B.O.R., Daniel Ciobotea. Ne-a atras atenția documentarul «ÎN NUMELE BANULUI, AMIN», în cadrul emisiunii «În Premieră» de Carmen Avram, la Antena 3 (https://www.youtube.com/watch?v=eWK1L0RHxLo).

În acest documentar, ca și în alte reportaje anterioare, apare un preot îmbrăcat în reverendă deschisă la culoare, atipică clerului din B.O.R. Acest preot s-a remarcat prin modul deschis în care critică, pe bună dreptate, atitudinile derapante ale clerului ortodox  și ale ierarhiei B.O.R. Preotul cu pricina se numește Constantin Țuțuianu.

O întrebare firească derivă din această constatare, căci oricare alt preot din B.O.R. care ar ieși pe un post TV sau într-un interviu, fără binecuvântarea ierarhului locului, ar fi aspru sancționat. Au fost cazuri de preoți excluși din cler și caterisiți, pentru delicte mai puțin grave ca acelea pe care le săvârșește în formă continuată preotul Țuțuianu: critică fățișă la adresa practicilor neortodoxe ale ierarhiei B.O.R.

O documentare din presă în cazul părintelui Constantin Țuțuianu ne relevă un român cu mult curaj. Poate și pentru că, în anii ‘70 ai dictaturii ceaușisto-comuniste, l-a cunoscut pe preotul dizident Nicolae Grebenea. Acesta făcuse închisoare timp de 23 de ani și jumătate sub trei dictaturi: carlistă, antonesciană și comunistă. Desigur că, un asemenea om, care trecuse prin atât de  multă suferință, a avut o influență decisivă asupra personalității părintelui Constantin Țuțuianu.

În cazul preotului Țuțuianu nimeni nu a mișcat un deget, nici măcar actualul mitropolit Teofan, succesor al lui Daniel la scaunul mitropolitan de la Iași, nu a întreprins nimic împotriva lui, de la înscăunarea din 2008 și până în prezent.

Așa se explică faptul că, în decembrie 1989, preotul Țuțuianu se afla printre adevărații revoluționari din Piatra Neamț, unul din fiefurile Securității comuniste.

Tot din presă am aflat că preotul Țuțuianu a participat la o televiziune locală din Piatra Neamț, unde a făcut o serie de acuze publice. Iată ce se afirma într-un material din ziarul «Adevărul»: «(…) Scandalurile din Parohia Sfinţii Voievozi au început în 1998, când preotul Ţuţuianu l-a acuzat public pe mitropolitul Moldovei de atunci, ÎPS Daniel, acum Patriarh, că este homosexual şi mason (…)» (http://adevarul.ro/locale/piatra-neamt/neamt-preotul-blesteama-afuriseste-1_50aec66a7c42d5a663a03fdc/index.html). Să citim acest articol:

„Un bătrân şi un fost cântăreţ bisericesc spun că au intrat în conflict cu preotul Constantin Ţuţuianu pentru că s-ar fi împotrivit „privatizării“ lăcaşului de cult.

Cei doi pietreni se plâng că preotul de la biserica Sfinţii Voievozi din cartierul Valea Viei a aruncat anatema asupra lor. „Am avut o dispută cu el despre statuetele catolice şi orga pe care le-a adus în biserică şi de atunci nu mai vorbeşte cu mine. Nu a mai trecut nici să-mi sfinţească locuinţa. Mai mult, mi-a transmis printr-o persoană că m-a afurisit“, a spus Neculai Popa, un bătrân în vârstă de 86 de ani.

Un alt credincios asupra căruia a fost îndreptat blestemul este chiar cântăreţul bisericesc, Bogdan Iftimescu. „M-a acuzat de ceva foarte urât şi, cu mine de faţă, în timpul slujbei, a spus credincioşilor că sunt hoţ şi că m-a trecut la blestemaţi“, a spus Bogdan Iftimescu.

Dezlegat de Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei
Neculai Popa a căutat scăparea la Mănăstirea Bistriţa. „Stareţul Luca mi-a spus să stau liniştit, că afurisenia preotului n-are valoare şi că va vorbi dumnealui cu Mitropolitul Teofan să facă o slujbă specială de dezlegare“, a mai spus bătrânul.

Preotul a refuzat să discute despre situaţia reclamată. „Nu stau de vorbă cu derbedeii“, a ripostat dumnealui. La a doua discuţie telefonică, a spus că nu face niciun comentariu. Scandalurile din Parohia Sfinţii Voievozi au început în 1998, când preotul Ţuţuianu l-a acuzat public pe mitropolitul Moldovei de atunci, ÎPS Daniel, acum Patriarh, că este homosexual şi mason.

Conflict cu vechime. Pentru a se asigura că nu va fi caterisit şi scos din parohie, părintele Ţuţuianu a întocmit un tabel cu peste 150 de semnături de-ale enoriaşilor care ar fi fost de acord să treacă la confesiunea greco-catolică.

Ulterior, şi-a proclamat independenţa şi a rupt legăturile cu Protopopiatul Piatra Neamţ şi cu Mitropolia Moldovei şi Bucovinei. „De mai mulţi ani este o situaţie dificilă în parohia menţionată, generată de comportamentul parohului Constantin Ţuţuianu. Arhiepiscopia Iaşilor monitorizează situaţia şi speră că preotul se va integra întru totul în rânduiala Bisericii Ortodoxe Române“, a declarat Constantin Sturzu, purtător de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

PATRIARHUL DANIEL CIOBOTEA ESTE HOMOSEXUAL?

O afirmație foarte gravă despre actualul Patriarh al B.O.R. Cum este posibil, în Biserica Ortodoxă Română, ca un homosexual să ajungă călugăr, episcop, mitropolit și apoi să se cocoațe pe cea mai înaltă treaptă a ierarhiei ortodoxe: cea de patriarh?

O acuză consemnată în scris încă din anul 2010, dar nedezbătută de nimeni. În lumina acestei dezvăluiri, se naște întrebarea firească: Cine apără familia creștină română?

Recent a fost emis un comunicat al Biroului de Presă al Patriarhiei, intitulat «Precizări cu privire la interpretările demersului Coaliție pentru Familie», în care erau «taxate» afirmațiile președintelui României despre «fanatismul religios» (http://basilica.ro/precizari-cu-privire-la-interpretarile-demersului-coalitiei-pentru-familie/).

Comunicatul Patriarhiei încerca crearea unei false campanii politice, pe o temă sensibilă în societatea românească, împotriva președintelui Klaus Iohannis, care a fost nevoit să vină cu explicații suplimentare.

ȘANTAJ LA PATRIARHUL DANIEL?

Deține preotul Constantin Țuțuianu dovezi compromițătoare despre PF Daniel?

Să revenim la părintele Constantin Țuțuianu. Se zvonea din anii 2000 că acest părinte nu poate fi dat afară din cler, deși s-a declarat fățiș și critic împotriva mitropolitului Daniel. Motivul ar fi fost faptul că acest preot ar fi avut în posesie niște declarații olografe ale unor elevi de seminar teologic care ar fi fost abuzați sexual. Așa era zvonul!

Așa s-ar explica de ce s-au întors val-vârtej și cu coada între picioare niște consilieri trimiși de mitropolitul Daniel, pentru a-l evacua pe preotul Țuțuianu.

Potrivit presei, mitropolitul ar fi emis un edict de oprire de la cele sfinte a preotului îndrăzneț. Coroborat cu faptul că nimeni nu se leagă nici acum de părintele Țuțuianu, zvonul capătă un sâmbure de adevăr. Numai părintele Țuțuianu sau niște procurori curajoși ar putea dezlega misterul.

Cine a abuzat sexual niște elevi seminariști și din ce motive mitropolitul Daniel nu l-a caterisit pe părintele Țuțuianu? Desigur că oameni din servicii știu despre ce este vorba! Dar credem că este de folos, ca și în cazul altor funcții importante, un patriarh șantajabil (!?) decât unul «curat».

Afişe anti-ÎPS Daniel Ciobotea şi ÎPS Nicolae Corneanu, lipite pe gardurile Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei în anul 2007 (afişul este rupt în dreptul numelui ÎPS Daniel Ciobotea).

Menționăm faptul că părintele Țuțuianu a rămas într-o biserică aparținând patrimoniului B.O.R. și slujește și acum nestingherit în acea biserică. Biserica este cea de lângă cel mai mare cimitir din Piatra Neamț și nicidecum o biserică retrasă dintr-un cătun din munți.

De unde atâta bunăvoință și înțelegere din partea mitropolitului Daniel, care l-a tolerat, în aceste   condiții, timp de 10 ani pe părintele revoluționar Țuțuianu? Căci, din anul 1998, anul consemnat în presă, și până în anul 2007, când a plecat la Patriarhie, la București, Daniel Ciobotea a fost șeful preotului «calomniator». Mai mult decât atât, preotul Țuțuianu a îndrăznit să se declare independent de Mitropolia Moldovei și Bucovinei… într-o biserică aparținând B.O.R. (v. „Ziua   de   Iași”, unde în 2006 se scria: „«Sprijinit de enoriași, acesta (preotul  Țuțuianu – n.n.) a declarat însă independența bisericii sale față de Mitropolie»”!!!

Au fost cazuri similare când Poliția și Jandarmeria, la cererea ierarhilor și B.O.R., au intervenit în forță și au evacuat preoți, familii și credincioși din biserici aparținând B.O.R. De asemenea, cunoaștem cazurile unor oameni târâți prin instanțe și evacuați cu forța din casele și de pe terenurile aparținând B.O.R.

În cazul preotului Țuțuianu nimeni nu a mișcat un deget, nici măcar actualul mitropolit Teofan, succesor al lui Daniel la scaunul mitropolitan de la Iași, nu a întreprins nimic împotriva lui, de la înscăunarea din 2008 și până în prezent.

Și să nu uităm că biserica în care slujește este considerată o biserică «cu vad», aducătoare de profit, fiind arondată cimitirului mare din Piatra Neamț.

ESTE ȘANTAJABIL PATRIARHUL DANIEL?

O aluzie la faptele imorale ale patriarhului Daniel a fost formulată  și de un grup de  monahi și credincioși: «Cunoaștem faptele dvs. imorale, cunoaștem apartenența dvs. la această organizație criminal, numită masonerie, unde ați ajuns până la gradul 33!» Semnează: monah Teodot, schimonah Ieremia și un grup de preoți și credincioși. 17 septembrie 2015.

Este arhicunoscut faptul că, în uzanța ortodoxă, apartenența la masonerie este catalogată drept «erezie» și nicidecum șă «faptă imorală». Subliniem faptul că nu avem nici o problemă legată de practicile sexuale ale unei persoane, chiar și homosexuale.

Ca creștini, noi nu suntem în măsură să judecăm aceste fapte, ci numai Bunul Dumnezeu, Judecătorul tuturor oamenilor, dar când vorbim despre persoana care ocupă funcția de Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române lucrurile se schimbă radical.

Astfel de practici intră în contradicție dublă cu statutul de Patriarh, căci, conform cutumei, Patriarhul, ca orice ierarh ortodox, este recrutat din rândul călugărilor. Candidatul la călugărie intră în rândurile călugărilor fiind supus unui ritual de primire în monahism (există Rânduiala schimei mici, adică o slujbă specială de primire în monahism).

În cadrul acestui ritual, candidatul la călugărie, chiar dacă nu este fecior, făgăduiește în fața lui Dumnezeu abstinență sexual până la moarte. Desigur că a greși este omenește și nimeni nu judecă eventualele căderi de la jurământ ale unor călugări obișnuiți. Este problema conștiinței lor față de Dumnezeu, dar când vorbim despre o persoană publică, un episcop, un arhiepiscop, un patriarh din fruntea unui cult majoritar în România, este cu totul altceva.

Aici aspectele neclare trebuie cunoscute și lămurite. Ierarhii BOR sunt asimilați funcției de demnitari de stat. Primesc salariu integral de la Bugetul de Stat. Ei reprezintă instituția Bisericii Ortodoxe Române. În cazul lor, nici Codul Penal, nici Codul Civil nu îi obligă să se justifice. Pe ierarhii Bisericii ar trebui să-i oblige demnitatea pe care o reprezintă aceștia în Biserică. Ar trebui să-i oblige conștiința.

În fața credincioșilor, ierarhul îl reprezintă pe Dumnezeu. De aceea ni se pare firesc ca noi, credincioșii simpli, să discutăm și aceste probleme delicate. Așteptăm, ca și în alte cazuri, să ni se răspundă la aceste nelămuriri și nouă, oamenilor obișnuiți, pentru că pretindem că Biserica creștină  trebuie / ar trebui să fie cea mai democratică instituție a unui Stat.

CUM ȘI-O „SUGˮ ÎNALȚII IERARHI ÎNTRE EI

Era practic imposibil ca și Biserica să facă vreo excepție de la mizeria morală în care ne zbatem de zeci și zeci de ani, actualul scandal (homo)sexual fiind numai o insignifiantă picătură din puroiul ce zemuiește în buboiul infect(at) numit B.O.R.

Așadar, am avut perfectă dreptate atunci când, nu cu mult timp în urmă, am „proorocitˮ că „odată și odată tot se va sparge acest buboi puroiat din sânul B.O.R.ˮ, referindu-mă, evident, nu numai la cazurile de homosexualitate în care sunt implicați mulți dintre așa-zișii înalți ierarhi din așa-zisul Sf. Sinod.

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, se încăpățânează să joace, în continuare, rolul virginei și declară pentru Hotnews„(…) Confirm că persoana din imagine este Episcopul de Huși. (…) situație fără precedent, pentru că B.O.R. nu s-a mai confruntat cu o asemenea situaţie, la un asemenea nivel, sminteşte pe unii care pot să fie tentaţi să asocieze imaginea lui cu imaginea sinodului”.
De asemenea, Bănescu (cam ciudata mutra lui efeminată!) și-a exprimat speranţa, referindu-se la faptele episcopului-homosexual Corneliu Bârlădeanu de la Huși, că acest caz să fie singurul de care a aflat şi de care va afla vreodată, precizând că „episcopul cred că va fi sfătuit să se retragă. Nu poate să rămână într-o astfel de poziţie, în urma unui astfel de scandalˮ. (vezi aici).

Evident că (și) acest vândut satanei continuă să pupe poalele patriarhului eretic Daniel și pe ale celorlalți ticăloși din așa-zisul Sf. Sinod (de reținut că peste 20 dintre aceștia sunt homosexuali, bețivi, fumători  sau întrețin relații sexuale cu femei), face pe prostul și ne jignește inteligența.

Ca să înțelegeți (și) mai bine despre grozăvia păcatului comis de aprigii ticăloși homosexuali din așa-zisul Sf. Sinod vă îndemn să vă reamintiți ritualul religios al Sfintei Împărtășanii, faptul că vinul și pâinea din Sf. Potir, reprezintă sângele, respectiv, trupul Mântuitorului Iisus Hristos.

Ei bine, vă (re)aduc în realitate și vă atrag atenția că toți poponarii de înalți ierarhi se întrunesc periodic pentru lucrările Sf. Sinod al B.O.R., prilej cu care, înaintea începerii ședinței, participă toți și săvârșesc slujba Sfintei Împărtășanii, ritualul obligându-i pe fiecare să soarbă de trei ori (în numele Tatălui, în numele Fiului și în numele Sf. Duh) din Sf. Potir.

Imaginați-vă că este deajuns ca printre înalții ierarhi să fie numai un homosexual (practicant al sexului oral și anal), deși, în realitate, sunt mult mai mulți, ca să înțelegeți infamul păcat și scârboșenia sorbirii din Sf. Potir de Împărtășanie.

Este, simbolistic vorbind, ca și cum fiecare înalt ierarh i-o suge celuilalt.

P.S. – Cel mai afectat de scandalul sexual din cadrul B.O.R. este – sau ar trebui să fie – patriarhul eretic Daniel. Ceilalți homosexuali din cadrul Sf. Sinod știu de ce.

-Va urma-

În episodul 3: „PATRIARHUL DANIEL ESTE OFIȚER ACOPERIT?

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*