Parcă nu mai încetează scandalurile de la Universitatea „Ovidius” din Constanța de cînd la conducerea acesteia a venit mega-plagiatorul Dan Marcel Iliescu, un rector incompatibil cu orice normă morală. După scandalul incompatibilității și după devoalarea plagiatului grosolan în teza sa de doctorat, iată că acum a apărut un nou scandal
Am primit la redacție zilele acestea două memorii din partea unor tineri teologi, absolvenți ai școlii doctorale din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța, în care ni se semnalează un fapt ciudat: cu trei zile înainte de susținerea publică a tezelor de doctorat, cei doi au primit o notificare din partea universității, prin care au fost anunțați că evenimentul se amînă la solicitarea jurnalistului Călin Gavrilaș, fostul purtător de cuvînt al Arhiepiscopiei Tomis!
Iată fragmentul respectiv din sesizarea doctorandului Bogdan Mohor Obreja:
Ciudățenia acestei situații o reprezintă faptul că un jurnalist cere informații de la universitate, iar conducerea instituției, în loc să-i ofere aceste date, i-a decizia să anuleze prezentarea publică a tezei de doctorat!
Există, totuși, o explicație, vorba unui clasic în viața umoristică. Așa cum veți vedea și în textul sesizării, președintele comisiei de doctorat urma să fie nimeni altul decît ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul de Tomis, cu care atît rectorul universității, plagiatorul Dan Marcel Iliescu, cît și jurnalistul Călin Gavrilaș, fostul purtător de cuvînt al Arhiepiscopiei Tomis, se află în conflict continuu de ani de zile!
Am scris despre aceste conflicte și vă reamintim pe scurt despre ce este vorba:
– rectorul Universității a așteptat ca ÎPS Teodosie să împlinească vîrsta de pensionare și, deși a primit solicitarea să rămînă ca profesor, cererea i-a fost refuzată în detrimentul studenților de la teologie, care ar fi putut să-l aibă ca profesor pe unul dintre cei buni dascăli!
– despre Călin Gavrilaș ce să mai spunem, din moment ce se știe că acesta a fost purtătorul de cuvînt la Arhiepiscopiei Tomis, de unde, îndemnat de nu știu cine, și-a dat demisia pentru a intra în presă, unde subiectul principal al articolelor sale îl reprezintă punerea la zid a… ÎPS Teodosie!
Acest cuplu malefic, Dan Marcel Iliescu și Călin Gavrilaș, se comportă ca și cum mîinile lor ar fi prelungirea unor fire nevăzute ce duc la acele structuri discrete care îl au drept țină pe ÎPS Teodosie încă din vremea pandemiei Covid-19, cînd acesta nu a acceptat decizia autorităților de a închide bisericile în noaptea de înviere!
Culmea este că exact din același motiv și Patriarhia, în frunte cu PS Daniel, este în conflict deschis cu ÎPS Teodosie, pionul fiind tot un purtător de cuvînt, Vasile Bănescu, cel care, la ordin, îl atacă în mod constant pe arhiepiscopul de Tomis!
Așa se face că pînă și proiectul național de refacere a Mitropoliei Tomis, prima mitropolie din ținuturile românești, cu o vechime de aproape 2.000 de ani, întîmpină o rezistență de neimaginat doar din motivul absurd că ținta acestui proiect ar fi – țineți-vă bine! – dorința lui Teodosie de a deveni mitropolit! Și asta în timp ce vecinii noștri, bulgarii, au întemeiat deja două mitropolii în partea dobrogeană a lor!
După cum se știe, săptămînile trecute am fost la Curtea de Apel din Constanța ca parte a procesului intentat de falsul călugăr Călin Cristi, alături de PS Daniel și ÎPS Teodosie. I-am apărat pe amîndoi împotriva acțiunii mizerabile a falsului călugăr, instigat să aducă acuzații grave la adresa celor doi, potrivit propriei sale declarații, chiar de către oameni importanți din conducerea BOR. Am cîștigat acel proces, astfel încît cei doi înalți ierarhi ar trebui să înțeleagă că împreună trebuie să aibă grijă de istoria și viitorul BOR, altfel vor da apă la moară dușmanilor ortodoxiei! ÎPS Teodosie pare să fi făcut deja primii pași, rămînînd ca și PS Daniel să se rupă de influențele nefaste și să întindă, la rîndul său, mîna spre împăcare.
Vă prezentăm mai jos Memoriul trimis la redacție de doctorandul Bogdan Mohor Obreja, urmînd ca în ziarul nostru de mîine să publicăm și Memoriu doctorandului Constantin Andrei:
Fii primul care comentează