Asalt de 2 milioane de euro pentru finalizarea drumului de Cârcea

Consiliul Județean (CJ) Dolj pune pe masă aproape 2 milioane de euro pentru a finaliza lucrările de modernizare a DJ 652 A, cunoscut ca drumul de Cârcea. Este vorba de cei 6 km de drum județean care fac legătura între DN 6 și DN 65 și care traversează comuna vecină cu Craiova. Proiectul a demarat în 2019, dar nu a fost dus la bun sfârșit.

Contractul pentru modernizarea DJ 652A, DN 6 (Cârcea) – DN 65 a fost atribuit, în ianuarie 2019, asocierii SC Erpia SA – SC Conmetal SRL, pentru suma de 13.831.576,09 lei (3 milioane de euro), fără TVA. Lucrările au demarat în martie 2019 și au avut un termen de execuție de 18 luni. Cu toate că nu era un drum lung, constructorul a întâmpinat tot felul de probleme, s-a lovit și de o conductă de apă, iar în final a abandonat. Lucrările presupuneau nu doar reabilitarea carosabilului, inclusiv în punctul de intersecție cu calea ferată, ci și amenajarea de locuri de parcare, de stații pentru mijloacele de transport în comun, dar şi de trotuare. Nu s-a reușit acest lucru nici în 4 ani, așa că s-a ajuns la rezilierea contractului.

Restul de lucrări a fost scos acum la licitație, în speranța că vor fi finalizate. Asta după ce a fost făcută și o expertiză tehnică a ce s-a lucrat până acum. Vorbim de contractul de execuţie lucrări pentru obiectivul de investiţii „Modernizare DJ652A, DN6 Cîrcea – DN65, km 0+000 – km 6+300“ (rest de executat), în cadrul proiectului „Eforturi comune pentru îmbunătăţirea infrastructurii rutiere în zona transfrontalieră“. Banii europeni au fost obținuți de Consiliul Judeţean Dolj, în calitate de beneficiar Lider, în parteneriat cu Agenţia de Infrastructură Rutieră (Sofia, Bulgaria).

Aproape 2 milioane de euro pentru finalizarea drumului de Cârcea, rest de executat de 33%

Potrivit anunțului de participare la licitație, gradul de execuție a lucrărilor de modernizare a drumului județean începute în 2019 este de aproape 67%. „Având în vedere obligaţiile asumate prin contractul de finanţare, în urma derulării procedurii de contractare a lucrărilor a fost încheiat un contract de lucrări în baza căruia au fost executate lucrări într-un procent fizic de aproximativ 67%, ulterior contractul fiind reziliat. Ca urmare a rezilierii contractului de lucrări, autoritatea contractantă este pusă în situaţia de a încheia un nou contract de achiziţie lucrări pentru realizarea lucrărilor rămase de executat, în vederea finalizării obiectivului de investiţii“, se arată în anunțul din SEAP.

Pentru finalizarea drumului de Cârcea, Consiliul Județean Dolj pune pe masă aproape 2 milioane de euro, pentru un rest de executat de 33%
Pentru finalizarea drumului de Cârcea, Consiliul Județean Dolj pune pe masă aproape 2 milioane de euro, pentru un rest de executat de 33%

Valorea lucrărilor rămase de executat a fost estimată la 7.898.405,16 lei fără TVA, adică 9,4 milioane de lei cu TVA (1,9 milioane de euro). Ofertele sunt așteptate până la data de 4 octombrie, urmând să fie aleasă cea cu prețul cel mai mic.

sursa-EuroOlteniaInfo.ro

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*