Vasile Blaga, curat ca un tomberon spălat cu furtunul

Încă un dosar mort după atîtea isprăvi ale lui Vasile Blaga! A fost achitat numai pentru trafic de influență. Ar trebui să ne cerem scuze. Apartamentul din Modrogan l-a făcut prin muncă. Apartamentul de la Năvodari, trecut pe numele fetei, l-a făcut prin muncă. Pe merit și pe deșteptăciune în materie de politică europeană, fiind și singurul care vorbește 10 limbi d-ale țărilor membre UE, a fost promovat europarlamentar.

Misteriosul și pletosul Vasile Blaga, cel care în 2004 ieșea cu Radu Berceanu și Adriean Videanu din fostul CC după noaptea victorioasă de la o masă la care au sărbătorit victoria lui Traian Băsescu,  este și acum chinuit de gînduri. A slăbit ca un ogar. Fălcile i s-au uscat și i-au supt obrajii. Îi ies maxilarele prin piele de foame și de griji. Burdihanul de pe vremea cînd defila țanțoș înaintea sa s-a lipit de șira spinării și a pierdut jumătate din greutate și volum.

Vasile Blaga a fost chinuit pe nedrept! PDL-ul a fost cel mai curat partid de după moșierimea tîmpă și coruptă și după comuniștii împuțiți, dar nededați la învîrteli și furturi! Radu Berceanu a suferit și el ca un cîine și s-a retras în sărăcia sa de la Craiova. Adriean Videanu caută cu disperare un cumpărător pentru casa făcută pe pămîntul bisericii din Ciofliceni, de pe malul lacului Snagov,  ca să-și plătească pingelirea pantofilor și factura la curent electric.

S-a gîndit să o facă pomană Bisericii Ortodoxe pentru pomenire și iertarea păcatelor, dar n-are de o pîine și de un ulei. Și s-a gîndit că mai bine ia un ban, măcar pentru încălzirea din pardoseala curții.

Vasile Blaga plînge în restaurantele de la Bruxelles de la băhuleala nedreaptă căzută pe capul său și îl sună pe Călin Mitică de la Remarul 16 Februarie din Cluj (că tot îl ajută și pe Rareș Bogdan cu cîte un sandvici !) să-l întrebe dacă i-ar putea împrumuta și lui măcar o sută de lei, cel mult o sută și jumătate, ca să-și poată cumpăra un bilet pînă la mare.

Că de dormit ar mai avea unde!

Slavă Domnului, avem o justiție la mare cinste și rigoare profesională, străină de orice ingerință a politicului sau a Noii Securități. Putem să-i mulțumim din inimă.

Toți nedreptățiții au fost salvați!

-Adriean Videanu este liber.

-Radu Berceanu este liber și nevinovat.

-Anca Boagiu este liberă.

-Emil Boc este curat și păstorește dezvoltarea impetuoasă și, pe alocuri, nebună a Clujului.

-Gheorghe Ștefan – Pinalti a încurcat-o, dar trece.

-Elena Udrea a fost condamnată, dar un front național de presă și politică luptă pentru salvarea ei.

-Daniel Moldoveanu- șeful de la Comunitatea informațiilor, cel cu apartament în SUA, s-a retras pe undeva.

– Sorin Blejnar a fost eliberat condiționat. N-a pierdut nimic. Se gîndește să-și repicteze tavanele casei din Domenii că picturile din timpul mandatului s-au demodat.

-Codruț Marta- de el nu știm nimic!

-Traian Băsescu a pierdut șoferul, secretara și mașina de serviciu și mai caută o casă în care să-și sugă degetele mînjite pe la Cotroceni.

Ceilalți o duc greu pe la Monte Carlo.

Așa că nu înțelegem cum s-a putut ca niște procurori să facă asemenea afirmații ticăloase pe seama bietului Vasile Blaga:

”Conform procurorilor, în 2009, în cadrul PDL a existat o înţelegere între secretarul general Vasile Blaga şi vicepreşedintele Gheorghe Ştefan, în sensul obţinerii de bani pentru partid….Potrivit înţelegerii, acest lucru urma să fie realizat prin numirea, cu ajutorul miniştrilor desemnaţi politic, a unor persoane agreate la conducerea companiilor naţionale şi instituţiilor publice din subordinea acestor ministere, prin intermediul cărora să se procedeze la atribuirea unor contracte de achiziţie publică către firme dispuse să ‘cotizeze’ pentru formaţiunea politică din care cei doi făceau parte. În acest sens, Ştefan Gheorghe (…) a determinat persoanele cu putere de decizie de la nivelul ministerelor de resort să numească la conducerea unei companii naţionale din domeniul energiei o anumită persoană. Respectiva persoană (…) a fost dispusă să contribuie – indirect – la finanţarea partidului cu sume de bani, prin atribuirea preferenţială a unor contracte de achiziţie publică spre diverse societăţi indicate. (…) Concret, prin încheierea de contracte de către respectiva companie naţională – prin licitaţii trucate – cu firma lui Berdilă Horaţiu Bruno, acesta din urmă a transferat din contractele respective o anumită sumă de bani la partid, reprezentând un procent prestabilit din valoarea contractelor”.

Slavă Domnului! Să dăm acatiste! Bietul Vasile Blaga a scăpat. Salvarea sa este și meritul justiției noastre infailibile. Dacă am fi niște cetățeni adevărați ar trebui să ne mai strîngem în Piața Universității și să mai cerem o dată majorarea lefurilor pentru procurori și judecători!

Muncă a dracului, nenicule, să cercetezi şi să achiți atâția oameni!

„ARTICOL PRELUAT CU ACORDUL AUTORULUI DE PE SITE-UL COTIDIANUL.RO”

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*