Șoferii-partidul național al opozanților

De ziua lui, Klaus Iohannis s-a trezit cu un car de înjurături și porcăieli pe propriul site, cel pe care le mulțumea frumos celor care l-au felicitat. Probabil că președintele încă se crede iubit și admirat. La ce opoziție fac ciripitorii din USR și la ce patriotism șifonat și fad încearcă George Simion, Iohannis chiar se poate considera respectat și chiar admirat și iubit. De unde să știe el ce zice poporul, el fiind un caracter închis și surd la glasurile mulțimii.

Bietul profesor suplinitor nici că și-a dat seama cum niște greșeli de guvernare îl împing ușor în fotoliul de țap ispășitor. Guvernul pus pe pomeni și cîrpit necazurile celor defavorizați nici n-a aflat de cînd este calic. Prețul benzinei a fost transformat în magnet de bani și în zapciu pentru viața oamenilor. România auto, dotată cu tot ce era mai ieftin pe piața auto din vest, a devenit sufocată de autoturisme și de șoferi.

Nu există sat din țară să nu aibă ulițele încărcate de ciorchini de second handuri cărate din Europa. Nu există bloc în care aproape fiecare apartament să nu aibă una-două mașini. Nu există universitate la care studenții să mai meargă cu autobuzul. Nu există clasă terminală care să nu fie dominată de competiția mașinilor cumpărate de părinți. Toate de la second hand. România  tramvaiului și a troleibuzului s-a dezumflat. Și preoții și măicuțele au pus umărul la curățenia parcului auto din Germania și Italia.

Ei bine, toată această populație auto s-a trezit atacată de prețul benzinei și al motorinei. N-a trecut mai mult de o lună și se conturează cea mai puternică forță de opoziție. Șoferii încep să blocheze benzinării și străzi, șoferii se mobilizează și cheamă la demonstrații. Pe net, circulă un apel cu tonul unui program din ce în ce mai amenințător.

Noi, semnatarii prezentei petiții, solicităm ministrului Energiei, domnul Virgil POPESCU, să elaboreze în regim de urgență o Hotărâre de Guvern prin care prețul carburanților să fie redus și plafonat. 

Solicităm o anchetă asupra modului în care benzinăriile raporteaza profituri în creștere față de 2021 chiar și cu 50% deși oficial se plâng că prețul petrolului este crescut din cauza războiului lui Putin. 

De asemenea, solicităm naționalizarea companiei PETROM (achiziția pachetului majoritar de acțiuni de la OMV, de către statul român), precum și a companiei ROMPETROL. România deține a doua rezervă de petrol din Uniunea Europeană (după Norvegia) și a treia din Europa (după Norvegia și UK), iar românii sunt jefuiți de companiile străine care exploatează zăcămintele!

Având în vedere cele menționate mai sus, solicităm următoarele acțiuni în regim de urgență:

1. Declararea sistemului național energetic – obiectiv de interes strategic național;

2. Naționalizarea sistemului energetic românesc (a tuturor companiilor extractoare și producătoare;

3. Alocarea resurselor necesare modernizării companiilor extractoare și producătoare de energie;

4. Alocarea resurselor care să permită tuturor consumatorilor casnici să devină producători de energie verde! Fără plafon limită la accesarea fondurilor pentru panouri fotovoltaice!

5. Obligativitatea fiecărei instituții publice de a-și amplasa panouri fotovoltaice”

Ați întîlnit asemenea revendicări în limbajul de vaselină al lui Marcel Ciolacu sau în fonfăielile premierului Nicolae Ciucă?

Si pentru a nu se înțelege că prețul benzinei vine de la războiul din Ucraina (manevră grosolană de păcălit populația!) cetățenii și-au îndreptat săgețile spre președintele Klaus Iohannis.„Mult iubitul și respectatul” nostru președinte a fost făcut arșice de ziua sa de naștere.

Iohannis: De vină pentru problemele economice este Putin

La mulți ani ..să dormiți în continuare ca și pana acuma

Radu Stan

La multi ani, cu executare

Paul Gabriel Andrei  · 

Chiar dacă nu citiți niciodată comentariile eu va mai spun ceva, la 63 de ani aveți curaj să dați măcar un interviu? Nu zic să mergeți la Denise Rifai să vă frece cu 40 de întrebări, dar măcar să răspundeți la vreo 10. Una ar fi dacă știți cât consumă BMW-ul care va duce de la Cotroceni la Sibiu în fiecare weekend. Nu vă întreb de întreaga coloana, doar de cea în care vă așezați dumneavoastră confortabil. Știti de ce întreb? Pentru ca în curând va fi mai ieftin sa ne plimbam cu mașina de golf pe stradă. Ce familiar vi s-ar părea să ne vedeți pe toți așa, imediat ati scoate crosa din portbagaj. Aah, era să uit, la mulți ani, multă sănătate!

Sabina Daniela Bechean

La mulți ani!! Sa dea Dumnezeu sa traiti la fel de bine ca romanii, cu lipsuri și grija de maine

Dorin Bosniak

Mulțumim pt cadoul de ziua dumneavoastră,9.2 lei l de motorina

Andrei Cosmin

Am intrat doar să văd dacă a urat ceva și Floricica-dansatoarea! La mulți ani, șefu’!

Vasile-dragos Staviri

La multi ani, regret ca v am votat!

Andreea Pătroi

Sa îți dea Dumnezeu salariu minim pe economie!La mulți ani !

Madalin Sidea

La mulți ani boss sa ajungi sa trăiești cu pensia care o au cei mai amărâți romani adică sub 1000 RON.si îți doresc sa ai parte de nivelul de trai pe care îl au mii de romani care se chinuiesc sa aibă ce pune la copii pe masa zi de zi.asta îți doresc

Rodica Salaru

Sunt bucuroasa ca nu m am lăsat influențată ! Nu v am votat și nu mi pare rău ! Totuși , va urez la mulți ani ….va transmite un asistent maternal care a avut prin casa lui 27 de copii .

Doina Savin

Ai înșelat milioane de romani care te-au votat. Ai adus PSD ul la putere! Ai legiferat hoția și plagiatul! Ești Dușmanul Poporului, domnule Iohannis, nu Președintele Romanilor. Vei rămâne in istorie pe post de ficus neclimatizat in România.

Valeria Clara Mitroi

Eu va doresc sa ajungeți iar profesor! Sa trebuiască sa trăiți cu chirie în București, dintr-un salariu de suplinitor!

Nanu Nan

Mie rușine să vă urez la mulți ani după ce am stat câte 8 ore la coadă in diaspora și nu o dată de 2 ori nemancati ne bătuți apă pt un trădător. Dar sper ca justitia din Romania cea pe care tot încercați să o acaparati ca să vă scape de dosarele pe care le aveti pe rol .Dar totusi vă doresc la mulți ani acolo unde va decide o,dată justiția din românia

Mihail Ovidiu Manciulea

La mulți ani! Dar vrem mai multă implicare în realizarea proiectului „România educată”! 40000 de copii nu s-au înscris la bacalaureat!!!!

Anda Vaciu

La Multi Ani fericiti domnule presedinte ! Darrr ..nu la carma Țarii mele !!!

Andrei Vlășceanu

Ne faci un cadou de ziua ta? Pleaca, du-te, ia-ti premiile si fugi unde vezi cu ochii! La multi ani…departe de noi!

Stefan Constantin

La multi ani sanatosi langa Dragnea si Mazare

Gellu Brich

Cat regret ca te-am votat( prima oara).

Ultimul cioban din cap de munte ar fi mai gospodar si mai patriot si si-ar ajuta oamenii lui.

Intelegem ca ordinele vin de la stapanii (tai) de afara, dar mai lasa-ne sa traim.

Du-te in lume si nu te mai intoarce aici!

Blondea Ion Aurel

Dl presedinte,sincer!!!

Cât bine ne-ati facut,cât ati reusit sa,,ridicati”țara economic si politic atâți ani va doresc.

Stiu ca nu sunt multi dar,sunt meritați.

România eșuată,manierată,civilizată sunt idealurile dvs,nu?

Florin Adrian Dia

Să aveți parte de bucurii,bucurii pe care le au și românii…

Toma Aurora

La multi ani! Sunt din partea PeeeSeeeDeee!

Am reprodus cîteva dintre postările aniversare ale concetățenilor noștri. Dacă nu credeți că sunt adevărate, citiți-le pe toate pe contul președintelui. Iar dacă dă ordin să fie șterse, le găsiți pe Cotidianul.ro.

Fără să înțeleagă, Klaus Iohannis și Nicolae Ciucă împreună cu Marcel Ciolacu se plimbă pînă la birou și înapoi cu cîte o grenadă în buzunar. Partidul șoferilor, repartizat egal pe zone geografice și în toate categoriile sociale, își face apariția pe scena politică. Și nu-i exclus să asistăm la schimbări spectaculoase.

„ARTICOL PRELUAT CU ACORDUL AUTORULUI DE PE SITE-UL COTIDIANUL.RO”

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*