Nehotărîții și neputincioșii României

În acest moment, candidatura lui Cătălin Cîrstoiu  este un fapt secundar. El poate să continue cursa sau să se retragă. Nu-l plâng decât apropiații. În același timp, nu cred că s-a învățat minte. Este genul de om care încearcă toate variantele de a urca pe scara socială. Traseul lui este grăitor.  Într-o bună zi, el tot va ajunge ministru.

Dar nu despre ascensiunea sau eșecul lui Cătălin Cîrstoiu  este vorba. Părerea mea este că prăbușirea lui Cătălin Cîrstoiu, a ideii de a-l împinge în față, dincolo de consecințele în plan personal, spune totul despre existența acestei Alianțe. Ea nu-i decât o cumplită improvizație! În  țara noastră unde negocierile sunt făcute după ureche și pe veresie, iar protocoalele se schimbă a doua sau a treia  zi, o alianță între două partide aproape incompatibile, numai și numai pentru acapararea puterii, se dovedește a fi o nerozie. Ăștia nu se pun de acord nici când să facă o pauză și să meargă la baie. Nu se țin de un plan nici până când îl termină de scris. Ne-au îmbrobodit cu listele comune și candidați comuni. Ciucă și Ciolacu și-au imaginat că ei pot  controla potecile pe care să meargă viața. Prin mintiuțele lor a zburat o idee ca o muscă. Să pună candidat independent pe prima poziție la europarlamentare, în așa fel încât să nu se supere nici o bandă politică. Și au rămas cu buzele lipite pe curul măgarului. Ciolacu a zis că el reduce cheltuielile bugetare. Și, dacă nu suntem de acord, demisionează. S-a umflat în pene și  cheltuielile s-au umflat și ele. S-au scremut să scoată un candidat independent și au găsit unul după mintea lor. Toate proiectele lor anunțate cu mare pompă  se fleșcăie. Dau măsura modului lor de a gândi, niște nehotărâți și niște neputincioși care se chinuie să dreagă mersul lucrurilor după modul lor de a gândi. Adică, după nivelul lor intelectual de pescari amatori și de căprari cu ifose.

Ce-au zis că va fi luni s-a mutat pe marți. Ce zic că este  creștere se transformă în pagubă și descreștere. Ce-au promis că este anul acesta s-a mutat pe anul viitor. Improvizează mereu și nu le crapă obrazul că o bolmojesc în fața populației. Chinul loc cu un candidat unic pentru Capitală și cu independența de pe primul loc al listei la europarlamentare ne arată nu doar incapacitatea lor de  a conduce. Ei ne-au oferit proba că, pe Dâmbovița, ideea lor  cu aer de găselniță este șchioapă și ticăloasă, că proiectul lor politic avea doar forța unei neghiobii.

Marți-miercuri-joi, vom afla ce mai improvizează „aliații”. Actuala coaliție pare vrăjită de delirul lui Rareș Bogdan și de explicațiile învîrtite ale lui Marcel Ciolacu. Și de SMS-urile lui Klaus  Iohannis.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*