Gușă: Mascarada tergiversării formării noului guvern are o explicație simplă, dar terifiantă!

Editorialul meu de astăzi este legat de rubrica „Omul Zilei”, prezentată anterior (puteți consulta link-ul legat de miliardarul Kondor Zoltan) și îmi propun să dau un răspuns necesar nedumeririi publice legate de tergiversarea formării noului guvern. Pentru ziua de ieri, Nicușor Dan promisese o schiță a viitoarei guvernări, dar, către seară, țara a fost informată, pe surse, că nu s-a reușit nimic, fără, însă, a se da detalii despre eventualele puncte ce sunt în dezacord. S-a spus doar așa: „Discuțiile dintre partidele politice privind formarea viitoarei coaliții guvernamentale au stagnat, fără a se înregistra progrese concrete, potrivit unor surse apropiate negocierilor. Atât PSD, cât și PNL nu și-au revendicat oficial funcția de prim-ministru, iar aparent niciun partid nu pare dispus să-și asume în mod deschis această poziție. Această situație ar fi generată, conform acelorași surse, de poziție a PSD, care a sugerat că postul de premier le revine legitim, determinând astfel liderii PNL să renunțe la o eventuală revendicare. La ședința desfășurată la Cotroceni, Ilie Bolojan a adoptat o atitudine rezervată, preferând să asculte și să observe, fără a-și exprima o poziție clară. Similar, Nicușor Dan nu a făcut niciun fel de pretenții în privința numelui viitorului premier”. Aceste știri pe surse sunt un șir de minciuni, unele mai mari, altele mai mici, care vor să escamoteze adevărul. Nicușor Dan pleacă astăzi la Chișinău, mâine este la Odessa, cea bombardată de ruși începând din această dimineață. El nu se va mai preocupa de guvernare. Va fi foarte ocupat să dea mesaje anti-Rusia și anti-Putin, că doar-doar poate-i enervează pe ruși și ne iau și pe noi în cătare.

Revenind la negocieri și motivele false invocate pentru anunțarea impasului politic, astea care au fost prezentate public: că sunt false, vă lămuriți ușor, doar analizând declarațiile asumate ale liderilor politici din ultimele zile, ce ne asigurau că sunt în acord cu Bolojan ca să fie premier, ba și prezentau liste de măsuri economice agreate pentru programul guvernamental. Ce s-a defectat, totuși, atât de tare doar în câteva zile, încât acum apare că înțelegerea lor inițială s-a dărâmat? Vă spun eu: nimic! Dar cercurile subterane de putere au ghicit ceea ce vă anunțam și eu, ieri, la această rubrică, anume că viitorul premier va fi coordonatorul și conducătorul de facto al țării, în condițiile în care s-a observat că Nicușor Dan nici nu are potențial de lider și a mai rămas și „fără benzină”; în mod evident, după învestirea noului guvern, Nicușor se va retrage în (parcul) Cotroceni.

Și uite așa, pornind de la această realitate, partea din PNL ostilă lui Bolojan, adică cea condusă de către Eduard Hellvig, influențând și UDMR-ul, care doar atât a așteptat, având în vedere antipatia lui Hunor Kelemen contra lui Bolojan, dar influențând și o parte din PSD-ul cu Grindeanu la vârf (și nu i-a fost greu lui Eduard Hellvig să facă acest lucru), ei bine, în acest fel au scos, din nou, din joben soluția „Emil Boc premier”, marioneta Grupului de la Cluj, despre care toată lumea știe că poate fi manevrat mult mai ușor decât unul ca Bolojan. Soluția Boc este, însă, greu de impus politic. Azi am explicat anterior și de ce anume, iar uneltitorii pe care i-am pomenit, care-i includ și pe cei din Grupul de la Cluj, în frunte cu Ioan Rus, apelează la Factorul Extern ca să încurce negocierile. Așa a ajuns „Omul Zilei” la Gold FM miliardarul Kondor Zoltan. Ei bine, jocul lor este iresponsabil, dar logic; poate deveni eficient în favoarea lor, deoarece România nu mai este o țară ce își poate lua singură deciziile, iar voi ați observat asta lesne cu ocazia alegerilor fraudate. Astăzi, dacă noi nu mai primim împrumuturi bancare, ca țară, mecanismul administrativ se gripează brusc, salariații de la stat și pensionarii nu își mai primesc banii, e limpede astfel că și mediul privat se prăbușește, pe cale de consecință. Cum am ajuns aici? Ei, asta este povestea guvernărilor Iohannis, cu premierii Orban, Cîțu, Ciucă, Ciolacu! Cu toții ne-au adus în această postură de stat prizonier. Prizonier al cui? Prizonier al marelui capital financiar, Marea Finanță, după cum se mai spune. Ei bine, interesele acestei Mari Finanțe nu sunt astăzi, încă, armonizate în ceea ce privește România, iar uneltitorii pe care i-am pomenit mai sus știu asta și încurcă treburile și mai tare.

Ce ar fi făcut, însă, un președinte asumat și independent? Ar fi nominalizat rapid un premier, iar abia apoi, cu guvernul votat și legitimat, ar fi purces la negocieri, inclusiv cu agregatorii de împrumuturi. Nicușor Dan, după cum ați văzut, nu este nici asumat și nici independent. El nu prea este, de fapt. Și atunci trebuie să pricepeți că asistați nu la tergiversarea negocierilor, prieteni goldiști, ci la o operațiune prin care se trece direct maneta puterii în mâinile unor cercuri externe de putere subterană, ce sunt, practic, invitate ca să decidă componența noii guvernării. Pe cale de consecință, în viitor, vor și conduce țara în mod nemijlocit, așa cum s-a întâmplat cu vecina Ucraina. Pentru că doar așa a fost posibil că Ucraina să fie trimisă la un război sinucigaș, care aproape a distrus-o în trei ani și jumătate. Cum să mai ai puterea să decizi ceva ca stat atunci când te-ai subordonat economic fondului de investiții ce ți-a preluat datoria suverană? În cazul Ucrainei, e vorba despre anul 2017 și cedarea în favoarea fondului Franklin Templeton, cel care coordonează în România Fondul Proprietatea, Franklin Templeton controlat de către familia Rothschild. Credeați că ce-a fost mai rău și fraudulos s-a petrecut deja cu România prin îndatorare și fraudarea alegerilor. Ei bine, din păcate nu. Ce e mai rău abia urmează, căci v-am avertizat, încă din seara de 4 mai, a turului întâi, atenție, că, prin fraudarea în favoarea lui Nicușor Dan, cu eliminarea la pachet a lui Antonescu, inclusiv prin serviciile lui Ponta (țineți minte cele 10 concluzii), România va deveni prada asasinilor financiari, care, uite, acum sunt invitați direct ca să formateze guvernarea, iar apoi să conducă țara.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*