Devenim căluții Uniunii Europene?

Un grup de români reprezentând câteva partide care i-au pus pe liste a votat pentru modificarea Tratatelor Uniunii Europene și pentru simplificarea procedurilor de suspendare a unor drepturi ale statelor membre. Deci și a României. Este vorba de o modificare a Tratatului de Aderare a României și a Tratatului de la Lisabona (cel care amendează cele două tratate care reprezintă baza Uniunii Europene).

Votul cu 305 pentru și 276 împotrivă din Parlamentul European este parte dintr-o operațiune care se vrea încheiată cu desființarea dreptului de veto al țărilor membre și cu trecerea la decizii luate prin majoritate calificată. Trebuie să mai știți că votul pentru al grupului de români din Parlamentul European (USR și Reperul lui Cioloș) a fost precedat de o altă mișcare a președintelui Klaus Iohannis. Acesta și Bogdan Aurescu au fost cei care au hotărât în conversațiile lor private sau telefonice că țara noastră pune umărul la demolarea acestui drept de veto și și susține trecerea la majoritatea calificată. Amândoi trebuie trecuți pe lista patrioților periculoși pentru țară! În editorialul intitulat „Klaus Iohannis a făcut-o lată” scriam despre o trădare. Acum, suntem în fața lărgirii grupului de sprijin și consolidarea trădării prin semnătura unor politicieni care cred că reprezintă România și poporul român.

În cel mai ridicol și contrafăcut mod cu putință, Uniunea Europeană a mimat un soi de dezbatere într-o și mai simulată „Conferință pentru Viitorul Europei”, încheiată pe șest cam pe la începutul războiului din Ucraina. A fost o simulare de dialog cu cetățenii Europei, consultați muțește dacă sunt de acord cu ideile funcționarilor de la Bruxelles și ale fructului pasiunii din vârful tortului, Ursula Von Der Leyen. Madama susține că în septembrie 2021 s-a adresat și cetățenilor României. Farsă politică totală și minciună grosolană! S-o fi plimbat pe la București, dar de vorbit cu noi, nici vorbă. Niciodată românii n-au fost consultați în această dezbatere contrafăcută, manipulată și periculoasă.

”Puci de sorginte comunistă” la Strasbourg

Ce-au făcut șmecherii și sforarii de la Bruxelles? De pe urma acestor simulacre de dezbatere (cam la fel și prin alte țări!) au încropit un raport pe care l-au pus la vot în Parlamentul European și unde leșinații după putere din USR și Reper au votat cu elan. Cică statele membre ar trebui să convoace o convenție pentru revizuirea Tratatelor constitutive? De ce nu pe bază de referendumuri în fiecare țară, așa cum s-a procedat la aderare? Am votat pentru un Tratat și după o ”convenție” decorativă ne trezim în altul. Adică în pierderea dreptului de veto al României în 65 de domenii și abordarea acestora cu majoritate calificată. Cu o asemenea majoritate calificată intrăm și în război fără să știm! Cică prin această formulă „ne implică” și pe noi cetățenii în luarea deciziilor. Asemenea afirmații sunt o adevărată ofensă publică la adresa logicii fiecărui cetățean european. Birocrații și madama simplifică mecanismul deciziilor pentru a nu mai fi reprezentate (țintă incomodele Ungaria și Polonia) toate țările și ne spun că așa participăm și noi mai eficient.

Bravo băieți! Conceptul a fost redactat la o bere și validat la un whisky!
Raportul susține că este necesară o lărgire a competențelor Uniunii Europene și implicit a Comisiei Europene în domeniile energiei, afacerilor externe, securitate și apărare, politica privind frontierele externe și infrastructura. În aceste domenii ar fi necesar un transfer de suveranitate către țările puternice și către birocrația de la Bruxelles care să ne furnizeze decizii și norme de aplicare. Nouă ar urma să ne rămână creșterea viermilor de mătase, curățenia șanțurilor și a rigolelor, împachetarea bomboanelor și exportul de plante medicinale și artizanat.

Știți ce înseamnă concretizarea unei asemenea politici? Un super-stat european cu guvernul la Bruxelles și cu parlamentul la Strasbourg și cu mai multe popoare care iau lumină de la centrul de recepționare a mesajelor de peste Ocean. Ce să-și mai piardă vremea cu ambasade și cu zboruri lungi până la Washington!?

Cine este printre autorii acestei gogoașe care ne este vârâtă pe gât sub privirile admirative ale lui Klaus Iohannis, Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă, Alina Gorghiu, Bogdan Aurescu și ceilalți? Cel mai vizibil și mai strâmb în gândire este Guy Verhofstadt! Să aibă Bruxelles-ul mai multă putere că nu strică la bugetul haoticului și multicolorului oraș belgian. Cică acest transfer ar ”întări capacitatea Uniunii de a acționa (corect-n.n.) iar opiniile cetățenilor vor conta (minciună grosolană și scurt de logică-n.n) în mai mare măsură în procesul decizional”. Vor conta mult mai puțin, decizia trecînd mai ușor și mai repede și la îndemâna birocraților și a conducătorilor țărilor din Tratatul Cărbunelui și al Oțelului (Franța, Belgia, Germania, Italia, Luxembourg și Olanda) din 1951. Și influența țărilor mici sau lezate va fi aproape de zero.

Grupul de poame politice românești a votat pentru. Noroc cu Polonia care prin vocea lui Donald Tusk susține că această formulă, în loc să întărească Uniunea Europeană, o slăbește.
Ce se petrece în fapt? Un grup restrâns susținut de birocrația europeană are nevoie de mai multă putere. Se visează Executivul UE. Nu mai are chef să convingă, să primească refuzuri pe tot soiul de dosare pe care vrea să decidă rapid și fără unanimitate.

Țac-pac și am rezolvat-o cu cei mari și cu câteva țări mai mici care au nevoie de bani! Ce atâta consultare și negociere!
De ce să-l deranjeze de atâtea ori pe Iohannis sau pe cine o să-i ia locul?
Pe nesimțite și cu complicitatea președintelui Iohannis și a unor europarlamentari fără coloană și neuroni ne trezim și călăriți, și duși de căpăstru de birocrații de la Uniunea Europeană!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*