Crește AUR și se face mic

Mă așteptam ca AUR să găsească o replică mai inteligentă la toată circoteca desemnării de candidați pentru capitală. Nu de alta, dar promisiunea cu personalitățile independente, cu testații și cu negocierile nesfârșite lăsa loc la un alt comportament, la o altă propunere care să ne arate că  AUR gândește altfel și are soluții curate. Nu de alta, dar pe unde apucă să vorbească în liniște, cei care  reprezintă partidul, inclusiv dirijorul, critică vehement și aduc vorba de probleme și de soluții.

Ia să vedem în ce măsură este adevărat!

George Simion este convins că soluția lui cu un candidat tînăr, hîrșit prin două-trei primării, va fi de succes și va  lua fața lui Nicușor Dan. Iar pe Cîrstoiu și Piedone îi va surclasa.

George Simion a propus un  tînăr funcționar de primărie numit Mihai Enache de care n-am auzit niciodată. Trecut pe la sectoarele 3, 4 și 5, spilcuit, școlit la Nicolae Titulescu (mamă, ce școală!) cu masterat, cu practică la primăriile conduse de  Băluță și Negoiță, el ar avea misiunea să scoată capitala din impas.

Nu l-am văzut și nu l-am auzit niciodată pe Mihai Enache și nu pot pătrunde în logica lui și nici în cea a lui George Simion. Au  organizat o competiție în partid? I-a recomandat cineva să-l culeagă? Sunt prieteni? Sau a fost  copleșit de programul fantezist al tânărului director de  prin primării? Am aruncat și eu o  privire pe listuța de măsuri înșirate pe un site personal. Cît este Enache de ras, tuns, frezat și parfumat cu două facultăți făcute la aceeași Universitate Titulescu, propunerile sale oscilează între ridicol și ilogic. El zice că ar vrea să transforme Casa Radio în spital și să reconstruiască Mănăstirea Văcărești. Poate ca machetă! E ca și cum ar promite că face din AUR  a doua Academie Română și din sediul PSD o stație de rachete de pe care George Simion să zboare în provincie. Nici una, nici alta nu sunt posibile, după cum unificarea Bucureștilor arată mai degrabă a poveste de zis pe micul ecran. În mulțimea de cete și grupuri politice flămânde de posturi, unificarea lui Enache arată mai degrabă a proiect utopic girat cel mult de un partid care trebuie să mai  tragă la vâsle ca să ajungă în situația de a asigura trecerea unei asemenea legi prin parlament.

Și, ca să vedeți ca nu-i un proiect serios și că „este mult pînă departe”, reproduc de pe site-ul propusului candidat o măsură bună de Marele Premiu al Campaniei Electorale 2024:

„ Din prima zi de mandat, voi lua toate măsurile de a proteja copiii Bucureștiului de orice propagandă care afectează dezvoltarea normală și promovează ideologii deviante, indiferent ca aceasta se desfășoară în școală sau pe stradă și indiferent dacă propaganda este susținută de entități din țară sau din străinătate”.

Eu zic să-i promitem că-l trimitem la Academia Română  și că-l propunem și la Premiul Nobel.

Nu de alta, dar o așa capacitate ar fi păcat să se piardă la AUR sau pe la primăria lui Negoiță!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*