Bugetul făcut din ouăle de aur

V-a plăcut  circul  făcut  de  trombonul Șoșo cu ale sale  strigăte și icnituri? V-a plăcut Simion divulgat cu întâlnirea la Viena? Dar cutiile de pantofi și  box-urile colorate ale useriștilor isterizați?

Veritabil teatru de lupte cu cocoși  făcut pe seama bugetului de UDMR-iști și AUR-iști, cum vi s-a părut?

Spectacolul din Parlament acoperă  totul, în vreme ce  România educată face victime prin orașele de provincie.

Iohannis cere a enșpea oară pedepsirea vinovaților și uită până la weekenul viitor, România  Curată se construiește cam trăsnit, iar  România democratică își dă cu stîngul în dreptul.

O fi dat sărăcia în parlamentari? Urlă de frica viitorului  sau de  rușinea trecutului? Pentru mulți,  scandalul  din parlament  are un anume haz. Pentru cei mai mulți, el  reprezintă încă o dezamăgire  față de aleșii poporului  și, implicit, față de  toți politicienii. Puși la patru ace, spilcuiți, prosperi, aceștia  joacă rolul  nemulțumiților  și al  revoltaților  pentru nivelul de viață al celor simpli.

Oricît se prefac, se vede că nu este cauza lor.

Înarmați cu  afișe, cu pancarte, cu butaforie marcată de lozinci, parlamentarii opoziției  se dau de ceasul morții pentru soarta țării. Nici vorbă de teama că vor scăpăta! Se  zbat pentru a atrage atenția și pentru a  strînge alte voturi. Este doar o tehnică de  a ajunge mai repede  la rînd. Cât au fost la putere au tăcut mîlc, au înfulecat cu  linguroiul și au strîns la greu. Acum luptă pentru un nou mandat și strigă

– „Huooo!!! Cum se poate?”.

Se fac că  nu înțeleg originile  situației de acum și că acestea  au crescut din mințile  și din  buzunarele lor.

Putea fi și mai rău. Se puteau bate, scuipa sau trage de  păr. N-au făcut-o pentru că nu le-a ajuns cuțitul  la os. Adică nu-i privește pe ei. Nici pe cei din guvern. Încă mai au resurse și prieteni la putere.

Are cineva sentimentul că bate vânt de suferință prin PSD sau prin PNL?  Ați observat semne serioase de îngrijorare măcar la unii dintre ei?  Nici măcar nu se străduiesc  să ne explice  de unde vor lua banii alocați.

Marcel Ciolacu jubilează și înoată în optimism. Bugetul este construit în jurul patriotismului economic.

Taxele nu vor crește. Nici un român nu va plăti mai mult, promite  Ciolacu, deși scumpirile acestea se petrec în fiecare zi de când a venit el la putere. Cresc și salariile și pensiile promite el, va fi un an al investițiilor pentru dezvoltare, iar învățământul va beneficia de  un buget mai mare. Și înarmarea, și politicienii.

Tot Ciolacu lansează noua epocă de  fericire  denumită „Stop împrumuturilor!”

Este vorba numai despre împrumuturile  făcute de dușmani. Ce să facă dacă a trebuit să se alieze cu ei. Doar nu era să stea în opoziție și nici să plece de la ciolan. E omenesc păcatul de a  dori să se bucure încă puțin de putere. Guvernul său va împrumuta numai să repare găurile bugetului din trecut, chiar dacă  acoperă prostiile confraților.

Și cum ne descurcăm? Are el la Buzău o găinușă care face ouă de aur. Și un magician  la Finanțe care mormăie  mereu un „Nu se poate, dar se rezolvă!”.

O adevărată aiureală care  enervează pe toată lumea și din care nu rezultă nimic clar. Și cu atât mai puțin convingător.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*