„Bomba Paul Stănescu” a fost amorsată în interiorul PSD și va exploda în următoarea perioadă

O parte dintre voi cunoașteți scandalul devoalat duminică seara, la Pro TV, la o emisiune intitulată inspirat „România, te iubesc”. Pentru cei care nu știți, vă fac un rezumat. Printr-o documentare care s-a făcut de-a lungul a câtorva luni, cei de la Pro TV au găsit o rețea de complicități prin care terenuri de zeci de mii de hectare din Delta Dunării au fost trecute în exploatare agricolă, altele au fost considerate că nu sunt mlaștini sau ochiuri de apă, ci tot terenuri, pentru ca să fie posibilă recoltarea și exploatarea ulterioară a stufului, toate aceste lucruri fiind bine recompensate prin programe europene de unde, la hectar, se primesc foarte mulți bani pentru multe recolte, operațiuni, elemente, care, atenție, nu se efectuează.

Escrocherii s-au făcut multe în România și în Delta Dunării, însă această escrocherie, după cum au dovedit jurnaliștii foarte buni de la Pro TV, este una care îl are în centrul acestui lanț de complicități pe Paul Stănescu, care a folosit armamentul din dotare, adică oamenii de la PSD, miniștrii de la PSD, președinții Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților tot de la PSD, pentru ca să reușească modificarea prevederilor legale în favoarea exploatatorului a celor zeci de mii de hectare, care s-a dovedit a fi o companie unde fiul său, Stănescu Junior, este acționar. În afară de potlogăriile aducătoare de mulți, mulți, mulți bani aici vorbim despre Delta Dunării, care apare, cel puțin din discuțiile cu specialiștii, că va fi poate mai afectată, dar oricum foarte afectată, de aceste prevederi și exploatări, exact ca și în cazul dragărilor și săpărilor ucrainenilor pe care noi le-am reclamat atât de mult. Cinic spus, pentru distrugerea Deltei Dunării, românii au înțeles că ucrainenii au concurență prin ghemul de complicități țesut în jurul lui Paul Stănescu, care este secretarul general al PSD.

Îl cunosc binișor spre bine pe Paul Stănescu, am discutat de multe ori, chiar am băut și un șpriț pe vremuri; n-am mai vorbit, însă, de cel puțin doi ani de zile și l-am văzut, de la distanță, că face niște treburi care nu sunt conform fișei postului, dar nu m-am gândit că este în stare de așa ceva. Aici aduc aminte și declarația lui referitoare la Buzatu de Vaslui, care nu știu dacă a fost o declarație sinceră sau nu, conform căreia el zice „nu l-am crezut pe domnul Buzatu, la vârsta sa, în stare de așa ceva”. Eu, pe bune, vă spun că nu l-am crezut pe Paul Stănescu, la vârsta sa, în stare de așa ceva.

PSD-ul a reușit, cumva, și relațiile lui Paul Stănescu, să amâne vreo două-trei săptămâni acest subiect, dar, cinste lor, cei de la Pro TV au stat în picioare și până la urmă au generat această anchetă sub forma unui film de 45 de minute difuzat în spațiul public duminică seara. Presa nu prea a mai făcut cunoștință cu o asemenea situație, și atunci marea majoritate s-au abținut, foarte puțin au preluat știrea de la Pro TV, însă, la nivel politic, ca să vedeți cum sunt complicitățile, cel care l-a acuzat direct pe Paul Stănescu este Dacian Cioloș; mai bine ar fi tăcut, pentru că orice acuză din partea lui Dacian Cioloș îl ajută pe Paul Stănescu. Deocamdată a scăpat cumva neterfelit din punct de vedere public. A fost și o emisiune aseară, la Realitatea TV, unde Anca Alexandrescu a prezentat luptele subterane din interiorul PSD legat de Deltă, investițiile de acolo și, sigur, concurența pentru distrugerea Deltei, însă, și revin la avertismentul meu din titlul acestui editorial, asta, bomba Paul Stănescu, care a fost amorsată acum, nu este ceva ce se va stinge și va exploda în următoarea perioadă în care, într-o campanie electorală începută deja de către liderul PSD, Marcel Ciolacu, se va trage cu tot armamentul din dotare. Cine își închipuie că ținta Paul Stănescu, care este și secretar general al PSD, va fi ratată? Deloc! Dacă nu se va găsi un genist de serviciu care să dezamorseze această bombă, fie printr-o discuție cu Paul Stănescu, care poate să vină să se justifice public, dacă are încredere că totul e legal, fie, dacă nu e legal, să plece elegant prin demisie, ei bine, dacă aceste lucruri nu se vor întâmpla și nu va exista un genist de serviciu, eu prevăd efecte devastatoare pentru PSD, pentru că urmează, încă o dată vă repet și nu degeaba, o perioadă în care se va trage cu tot armamentul din dotare și din toate pozițiile. Păzea!

(transcrierea editorialului vorbit din emisiunea “Ce-i în Gușă, și-n căpușă!”, de la GOLD FM)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*