„TOP SECRET” acuză autoritățile pentru blocarea abuzivă a conturilor „GOLD FM” pe rețelele de socializare

Blocarea conturilor „GOLD FM” de pe Facebook, YouTube și Tiktok, reprezintă încă un grav atentat la libertatea presei.

Practic, odată cu începerea campaniei electorale s-a declanșat și cenzura anunțată de generalul SRI Anton Rog. E grav, foarte grav, că SRI își depășește încă odată atribuțiile și își bagă nasul unde nu îi fierbe oala.

Redacția ziarului „TOP SECRET” protestează public față de aceste intruziuni ale SRI, pe care le consideră extrem de grave, acestea fiind, în același, timp un atac la adresa democrației.

Iată, mai jos, un fragment pe acest subiect din editorilul lui Cozmin Gușă publicat pe SolidNews.ro:

„Așa cum v-am informat, conturile de pe rețele de socializare ale Gold FM au fost blocate, închise sau suspendate, respectiv site-ul/blogul SRS-ului a fost atacat, dat jos, iar atacat, iar dat jos; în fine, a fost repus. Peste 50.000 de atacuri au fost la adresa acestui blog. Revenind la Gold FM, în 48 de ore, joi și vineri, Facebook, YouTube și Tiktok, fără motiv, au procedat în mod samavolnic, ilegal, nemotivat, și adresez în acest editorial întrebarea retorică dacă credeți cumva că cineva de la Washington sau Beijing s-a interesat de Gold FM și a acționat? Răspunsul este clar că nu, e tot operă locală și nu poate să fie pusă decât în sarcina puterii actuale. De ce? Deoarece în zona euroatlantică, odată cu plandemia și războiul din Ucraina, autoritatea de reglementare informală, subterană, a fost trecută în sarcina guvernelor pentru aceste platforme/rețele de socializare, guverne cărora li s-a oferit pârghii prin care să acționeze asupra celor ce nu respectă consemnul de manipulare oficializată, așa cum Gold FM a făcut-o, deoarece noi am încercat mereu să prezentăm audienței noastre adevărul. În final, mă alătur și eu lui SRS, care într-un editorial publicat astăzi, a făcut o solicitare de sprijin la generalul Anton Rog de la SRI, care conduce acel departament care poate să depisteze rapid cine provoacă asemenea presiuni și mobilizează asemenea resurse și are capacitatea să blocheze traficul, site-urile de pe Internet, iar cu această ocazie vom afla dacă și cât de implicat este SRI. Alooo, SRI?!?!”

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*