Termo Urban începe probele pentru a porni căldura

Termo Urban Craiova SRL a anunţat că începe probele la cald pentru furnizarea căldurii în sezonul 2023-2024. „Având în vedere temperaturile exterioare scăzute din ultimele zile, precum și prognoza meteo care anunţă temperaturi în scădere pentru zilele următoare, Termo Urban Craiova SRL anunţă că, din noaptea de 16 spre 17 octombrie 2023, ora 18.00, vor începe probele la cald pentru consumatorii de tip urban din Municipiul Craiova“, a transmis societatea.

Căldură numai după trei nopţi consecutive cu temperaturi de maxim 10 grade

Însă, probele la cald nu înseamnă neapărat că din această seară craiovenii vor avea căldură în calorifere. „Furnizarea agentului termic pentru încălzire va fi făcută în momentul în care temperaturile medii se vor încadra în limitele prevăzute de art. 117 din H.G. nr. 425/20.07.1994, modificat prin H.G. nr.337/16.05.2018, respectiv după înregistrarea, timp de 3 zile consecutiv, între orele 20.00-6.00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de 10º C sau mai mici. Acţiunea se derulează progresiv, având în vedere dimensiunile sistemului de termoficare şi numărul mare al consumatorilor. Probele la cald se vor desfăşura astfel încât, pe măsură ce temperatura exterioară scade, toţi consumatorii să beneficieze în condiţii normale de furnizarea agentului termic pentru încălzire în regim non stop“, a mai transmis Termo.

Ce obligaţii au asociaţiile

În momentul în care vor începe probele la cald, asociaţiile de proprietari au câteva obligaţii. „Asociaţiile de proprietari au obligația de a se asigura că instalaţiile interioare proprii (de alimentare cu energie termică) sunt în stare de funcţionare şi că sunt finalizate lucrările din interiorul imobilelor, inclusiv operațiunile de aerisire a caloriferelor din apartamente.
Dispeceratul Termo Urban Craiova SRL și echipele de intervenție funcționează în regim permanent pentru soluționarea oricăror probleme apărute în teren. Pentru informații suplimentare, cetățenii Municipiului Craiova au la dispoziție numărul de telefon: 0351 914, 24/24h“, se mai arată în comunicatul Termo.

sursa-Gazeta de Sud

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*