Se investește masiv în spitalele din subordinea Primăriei Craiova!

Primăria Municipiului Craiova a dotat cu un aparat electroencefalograf performant pentru copii Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie Craiova.

Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a Primăriei Municipiului Craiova.

Acest aparat va permite accesul deplin la metode de evaluare a epilepsiei, va spori rata de diagnosticare a cauzelor rare ale epilepsiei și va asigura accesul la îngrijiri specializate.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană, spital şi text

Examinarea EEG oferă informații cu ajutorul cărora medicul stabilește tipul de epilepsie precum și abordarea terapeutică ulterioară, ajutaă la încadrarea sindromică a bolii, la evaluarea răspunsului terapeutic, la ajustarea medicației și la recomandarea de investigații suplimentere, în cazul pacienților care nu răspund la tratamentul medicamentos și care sunt eligibili pentru terapii avansate.

EEG poate fi utilizată pentru a investiga și alte afecțiuni, cum ar fi: demența, leziunile cerebrale traumatice, tumorile cerebrale, encefalita (inflamația creierului) și tulburările de somn, precum apneea obstructivă de somn.

Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie Craiova este singura instituție publicaă din Oltenia care dispune de un astfel de aparat pentru pacienții pediatrici.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*