Rusia ia în considerare retragerea din acordul pentru transportul cerealelor pe Marea Neagră

Liderul rus Vladimir Putin a declarat marţi că Moscova ia în considerare posibilitatea de a se retrage din acordul ce reglementează transportul cerealelor ucrainene pe Marea Neagră, motivând că Rusia a fost „înşelată” în ceea ce priveşte punerea în aplicare a părţilor din acest acord care se refereau la propriile sale exporturi, informează news.ro.

În cadrul unei întâlniri televizate cu jurnaliştii şi bloggerii de război pro-Kremlin, Putin a declarat că acordul a fost menit să ajute ţările „prietene” din Africa şi America Latină, dar s-a dovedit că Europa este cel mai mare importator de cereale ucrainene, iar acest lucru asigură o sursă cheie de valută pentru Kiev.

Putin a spus că va discuta despre viitorul acordului privind cerealele cu unii lideri africani care sunt aşteptaţi să viziteze Rusia, adăugând că Moscova este pregătită să furnizeze cereale gratuit celor mai sărace ţări din lume.

Acordul a fost negociat în iulie anul trecut de ONU şi Turcia şi permite exportul în siguranţă de cereale din mai multe porturi ucrainene de la Marea Neagră.

Occidentul nu a impus sancţiuni asupra exporturilor ruseşti de cereale, îngrăşăminte şi alte produse alimentare, dar acestea au fost împiedicate de alte restricţii, ce reglementează domeniul bancar şi al asigurărilor.

sursa-Bursa.ro

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*