iunie 18, 2024

România are oportunitatea de a inova împreună cu cei mai mari giganţi europeni din domeniul sănătăţii

România are oportunitatea de a inova împreună cu cei mai mari giganţi europeni din domeniul sănătăţii. EIT Health a lansat, în parteneriat cu două dintre cele mai importante companii farmaceutice din Europa, aşa cum sunt Chiesi Group şi Synlab Italia, noul program InnoStars Connect, pentru a oferi startup-urilor, universităţilor şi spitalelor din România şi din întreaga regiune oportunitatea unică de a realiza inovaţii care schimbă vieţi prin colaborare. Prin intermediul iniţiativei, cele 10 organizaţii selectate vor primi acces la cea mai mare reţea de inovare în domeniul sănătăţii, finanţare şi îndrumare profesională din partea liderilor din industria farmaceutică pentru a pilota soluţii inovatoare care să abordeze provocările urgente din domeniul sănătăţii. Cele mai bune trei echipe vor concura pentru premiul financiar în cadrul marii finale EIT Health InnoStars. Termenul limită pentru depunerea candidaturilor este 30 iunie.

Avantajele programului InnoStars Connect

„InnoStars Connect întruchipează perfect adagiul nostru, adesea spus, că nimeni nu poate inova singur. Prin intermediul acestui nou program interesant, oferim inovatorilor din România acces la resurse, cunoştinţe şi, cel mai important, la conexiuni în cadrul reţelei noastre pentru a dezvolta soluţii promiţătoare”, a declarat Sarah Haddadin, directorul departamentului de inovaţie al EIT Health InnoStars RIS şi managerul programului. ,,Prin valorificarea expertizei colective a unor profesionişti şi instituţii de top, InnoStars Connect nu este doar un program, ci este o platformă transformatoare, concepută pentru a propulsa inovaţia în domeniul sănătăţii către noi culmi şi pentru a promova un ecosistem de colaborare pentru un impact de durată”.

Prima provocare – Chiesi Group

Chiesi Group este un grup global de cercetare biofarmaceutică orientat spre cercetare, animat de dorinţa de a creşte calitatea vieţii umane pentru pacienţi, familiile şi comunităţile lor cu ajutorul unor produse şi servicii inovatoare. Compania, împreună cu EIT Health InnoStars, caută soluţii revoluţionare în domeniile produselor şi serviciilor care promovează respiraţia, de la nou-născuţi până la populaţia adultă ( AIR), tratamentul pacienţilor cu boli rare şi ultra-rare (RARE) şi produse şi servicii care sprijină îngrijirea specială oferită de profesioniştii din domeniul medical şi autoîngrijirea orientată către consumator (CARE)) legate de:

a) Abordări/soluţii terapeutice inovatoare

biomarkeri (inclusiv cei digitali pentru diagnosticarea şi monitorizarea timpurie)

instrumente şi soluţii medicale capabile să îmbunătăţească parcursul pacientului şi aderenţa terapeutică

soluţii inovatoare şi dispozitive avansate pentru îmbunătăţirea administrării medicamentelor prin inhalare, precum şi a administrării de macromolecule complexe şi pentru CGT (terapii celulare şi genetice)

soluţii biotehnologice avansate pentru producerea şi livrarea de produse terapeutice mai durabile, precum şi pentru terapia dedicată bolilor RARE

b) Soluţii digitale inovatoare în domeniul sănătăţii

pentru a îmbunătăţi îngrijirea pacienţilor şi experienţa de călătorie

pentru a îmbunătăţi studiile clinice (de la identificarea pacienţilor la gestionarea şi eventuala urmărire)

să dezvolte un sistem coordonat de colectare, analiză şi utilizare a datelor din lumea reală.

pentru a stimula rezultatele tratamentului şi reabilitarea

„Căutăm inovatori exemplari şi talentaţi din rândul start-up-urilor, IMM-urilor, spitalelor, universităţilor şi instituţiilor de cercetare din Italia şi din afara ei pentru a colabora cu noi în cadrul oportunităţilor de inovare deschisă. Scopul nostru este de a explora dincolo de limitele actuale, de a investiga noi abordări şi de a dezvolta modele mai bune. Combinând expertiza noastră cu InnoStars Connect, avem în vedere soluţii de pionierat care să răspundă nevoilor în evoluţie ale pacienţilor şi ale sistemelor de sănătate. Împreună putem face faţă provocărilor create de interconectarea dintre sănătatea planetei şi sănătatea umană, promovând un viitor mai sănătos pentru toţi.”, a declarat Fabrizio Conicella, şeful Centrului de inovare deschisă şi competenţe, Chiesi Grou

A doua provocare – Synlab Italia

Synlab Italia este cea mai importantă companie de diagnosticare din Europa, cu o nouă abordare „integrată” a inovaţiei medicale, a prevenţiei şi a îngrijirii medicale în Italia, în conformitate cu standardele de calitate şi excelenţă din Europa. Împreună cu EIT Health InnoStars, aceştia caută biomarkeri şi tehnologii avansate de diagnosticare:

– Dezvoltaţi biomarkeri şi tehnologii de diagnostic de ultimă generaţie pentru a spori serviciile Synlab Italia, inclusiv progrese în metodologiile de testare.

„Vedem un potenţial extraordinar pentru biomarkerii şi tehnologiile de diagnosticare inovatoare de a revoluţiona furnizarea de îngrijire medicală. Prin intermediul InnoStars Connect, suntem nerăbdători să ne asociem cu inovatori din întreaga Europă pentru a găsi soluţii creative care să ne îmbunătăţească serviciile şi rezultatele pentru pacienţi”. ,,Ne dorim să ne unim forţele cu inovatorii pentru a debloca noi modalităţi de a furniza diagnostice de ultimă generaţie care vor modela viitorul îngrijirii medicale pentru milioane de cetăţeni europeni”, a declarat MAURIZIO FERRARI – CMO Chief Medical Officer SYNLAB Italy.

Modul în care se desfăşoară înscrierile

Start-up-uirle, IMM-urile, spitalele, universităţile şi instituţiile de cercetare cu soluţii inovatoare relevante pentru provocările de mai sus, din ţările europene eligible, sunt încurajate să se înscrie în programul InnoStars Connect. Candidaţii eligibili trebuie să aibă o soluţie cu un nivel de maturitate cuprins între TRL 5 (tehnologie validată într-un mediu relevant) şi TRL 7 (demonstraţie a prototipului de sistem într-un mediu operaţional) şi să fie pregătiţi să colaboreze într-un cadru de inovare deschisă. Organizaţiile individuale care nu sunt în prezent parteneri ai EIT Health trebuie să devină parteneri EIT Health InnoStars. Alăturându-se programului, aceştia vor avea acces la o reţea şi la resurse extinse, colaborări transformatoare cu inovatori de vârf din domeniul sănătăţii.

Organizaţiile interesate să aplice pot afla mai multe informaţii şi pot aplica, accesând pagina InnoStars Connect – EIT Health.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*