Eco Sud execută silit ADI EcoDolj din cauza facturilor neplatite

Groapa de gunoi de la Mofleni execută silit ADI EcoDolj pentru că primăriile din judeţ nu plătesc gunoiul. Asociaţia care coordonează strîngerea gunoiului în judeţ nu şi-a plătit facturile pe o perioadă de mai multe luni către ECO Sud. Banii trebuie colectaţi de la comunele din judeţ, dar multe dintre acestea sunt restante la plata gunoiului.

DEpozitul de la Mofleni

Pe rolul Judecătoriei Craiova există un dosar de încuviinţare execuare silită în care instanţa s-a pronunţa în urmă cu două săptămâni. Decizia a fost următoarea: „Admite cererea. Încuviinţează executarea silită ce urmează a se efectua potrivit art. 622 alin. 3 şi art. 666 NCPC, împotriva debitorului, în oricare din modalităţile prevăzute de lege, pentru recuperarea sumelor prevăzute în titlurile executorii reprezentate de factura ECO nr. 09868/05.02.2022,factura ECO nr. 09998/05.03.2022, factura ECO nr. 010163/05.04.2022. Fără cale de atac”, decizie instanţă.
Cum stau lucrurile în fapt? Mai multe comune din Dolj nu au plătit facturile la gunoi de la sfârşitul anului trecut. Între acestea se numără comuna Urzicuţa, Cerăt, Brădești, Bucovăț, Daneți, Drănic, Lipovu şi Rojiște. Acestea nu sunt singurele localităţi rurale restante la plata facturilor la gunoi. Localitățile Almăj, Amărăștii de Sus, Argetoaia, Bârca, Caraula, Cârna, Castranova, Catane, Cioroiași, Coțofenii din Față, Dobrești, Galiciuica, Gighera, Grecești, Ișalnița, Măceșu de Jos, Malu Mare, Pielești, Perișor, Seaca de Câmp, Teasc sunt şi ele restanţiere. Acestea nu şi-au plătit facturile pe ultimele trei-patru luni. Reprezentantul ADI EcoDolj spune că: „Sunt UAT-uri restanțiere la plata colectării deşeurilor. Operatorul depozitului a făcut formalități pentru executarea silita a ADI ECODOLJ ca să îşi recupereze banii”, a precizat Adela Plăcintescu.

De ce este ADI EcoDolj executată silit?

DCIM\100MEDIA\DJI_0278.JPG

ADI Eco Dolj adună de la primăriile din comunele doljene taxa pentru gunoi colectată de la populaţie. Ulterior banii sunt împărţiţi către operatorul care colectează deşeurile, Iridex şi respectiv către groapa de gunoi, Eco Sud. Cum banii nu au venit de la UAT-urile din judeţ, asociaţia nu prea avut cum să onoreze plăţile. Prin urmare, EcoSud a cerut în instanţă executarea silită a asociaţiei pentru trei facturi restante pentru lunile februarie, martie şi aprilie 2022.

Groapa de gunoi de la Mofleni

ADI Eco Dolj spune că primăriile vor fi cele care vor plăti „acest deranj”. ” Încă nu am primit de la Judecătorie sau de la executor hotărârea privind încuviințarea executării. Când vom primi decizia vom face contestație la executare. La rândul nostru, dacă vom fi executaţi silit ne vom îndrepta împotriva UAT-urilor. Dacă până la urmă nu se plătesc debitele mergem şi noi pe executare silită sau prin acţiune în instanţă pentru recuperarea debitelor. Asta în cazuri extreme”, a subliniat Adela Plăcintescu.

„SURSA-GAZETA DE SUD”

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*