Premierul Fico a fost externat la domiciliu, unde îşi va continua recuperarea

(FILES) Slovakia's Prime Minister Robert Fico walks during the European Council summit at EU headquarters in Brussels on April 18, 2024. - Slovakia's PM has been shot on May 15, 2024, after a government meeting and taken to hospital: according to local media reports. (Photo by KENZO TRIBOUILLARD / AFP)

Prim-ministrul slovac Robert Fico, rănit grav într-o tentativă de asasinat la începutul acestei luni, a fost transferat joi seara de la spitalul din Banská Bystrica la domiciliul său din Bratislava, pentru a-şi continua recuperarea, a informat vineri instituţia medicală, transmite Reuters, preluată de Agerpres.

Fico (59 de ani) a fost transportat pe calea aerului din oraşul Banská Bystrica în capitală, a relatat canalul de ştiri TA3, citând-o pe Miriam Lapuníková, directoarea spitalului Roosevelt din Banská Bystrica, unde fusese operat, scrie şi agenţia dpa.

Lapuníková anunţase anterior că Fico nu va fi transferat la un alt spital întrucât şi-a exprimat dorinţa de a fi externat la domiciliu de îndată ce sănătatea sa o va permite.

În afara complexului rezidenţial din Bratislava unde este situat apartamentul lui Fico au fost desfăşuraţi poliţişti pentru a supraveghea locul, a relatat postul public RTVS.

Premierul populist de stânga s-a aflat în stare critică după ce a fost împuşcat cu mai multe gloanţe în ziua de 15 mai în timp ce se îndrepta spre a saluta un grup de susţinători, după o şedinţă de guvern ţinută în oraşul Handlova.

Atacatorul, care a fost reţinut imediat, se află în arestul poliţiei. În timpul interogatoriului, bărbatul de 71 de ani şi-a justificat fapta prin dispreţul său pentru Fico şi politicile guvernului, după cum reiese dintr-un document trimis, la cerere, agenţiei dpa de tribunalul competent.

Potrivit documentului – în care toate datele de identificare ale suspectului sunt anonimizate -, bărbatul a spus că nu era de acord cu politicile guvernului condus de Fico, cu politicile în materie de justiţie şi media, şi nici cu ‘atitudinea de Iuda’ faţă de UE.

Mai presus de toate, însă, el dorea ca ajutorul militar al Slovaciei pentru Ucraina, stopat de Fico, să continue.

sursa-G4Media.ro

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*