Ploaia a făcut ravagii in Craiova.

Administratia Nationala de Meteorologie a transmis, duminica seara, o avertizare Cod Rosu de vijelie puternica, grindina si averse torentiale pentru judetul Dolj, fiind vizate localitatile Craiova, Podari, Bucovat, Calopar, Tuglui, Filiasi, Argetoaia, Bradesti, Melinesti, Bralostita, Cotofenii din Dos, Cernatesti, Scaesti, Sopot, Grecesti, Brabova, Cotofenii din Fata, Seaca de Padure, Secu, Gogosu, Botosesti-Paia.

Zeci de case si gospodarii din mai multe localitati din judetul Dolj si peste 53 de strazi din municipiul Craiova au fost inundate, copaci si acoperisuri de blocuri au fost doborate, iar mai multe masini au fost luate de apa in urma ploii torentiale, de 40-50 l/mp.

În seara de Duminică, Municipiul Craiova a fost înhgițit de ape, fiind denumit de localnici „Mica Veneție”.

Canalizările orașului nu au făcut față cantităților uriașe de apă ce au luat cu asalt străzile, cu atât mai mult cu cât vijelia a rupt frunzele si crengile copacilor care s-au scurs în canale, înfundându-le.

Mai multe străzi au fost închise, iar mijloacele de transport in comun și-au întrerul activitatea din cauza furtunii.

„S-a oprit circulatia tramvaielor. Sunt inundate mai multe zone din oras. Din cauza vantului au cazut mai multe acoperisuri. S-au inchis pasajele Universitatii si Bariera Valcii. Toate echipajele noastre sunt in teren pentru a descongestiona strazile de obiectele luate de vant (RAADPFL si Salubritate) si pentru a trage apa din zonele inundate (CAO). Canalul Raului a depasit cota de avarie. Pentru cazuri deosebite folositi telefonul cetateanului 0251/984”, a anuntat primarul Craiovei.

Cerul Craiovei le-a oferit oamenilor un spectacol de lumini superb, fiind brăzdat de fulgere.

Ar putea fi o imagine cu fulger, apus, artificii şi nor

Ar putea fi o imagine cu tornadă şi fulger

Ar putea fi o imagine cu fulger

Si in orasul Filiasi si comunele Podari, Bradesti, Melinesti, Argetoaia, Breasta au fost inundate mai multe case si curti si au fost doborati copaci si stalpi de electricitate care au blocat drumurile judetene DJ 606A Argetoaia – Salcia si DJ 605A in comuna Melinesti.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*