Olguța Vasilescu a cîștigat un nou mandat de primar al Craiovei cu 55,4% din voturi

Numărătoarea parțială a voturilor pentru funcția de primar al municipiului Craiova de la ora 8.00 stabilește fără dubii că Lia Olguța Vasilescu va rămîne primar pentru încă un mandat.

Practic, Olguța Vasilescu n-a avut contra-candidat, victoria sa fiind decisă de propriile realizări din ultimii patru ani. Și, rețineți!, deși la Craiova nu a existat alianța PSD-PNL, Olguța Vasilescu a obținut majoritatea voturilor și la Consiliul local, fără a fi nevoită să facă înțelegeri cu nimeni.

La partide, pe locul doi, la distanță mare, se situează ADU cu 16,9%.

Abia pe locul trei, s-a clasat AUR. Candidatul AUR, Marian Vasile, fost consilier PNL pînă înaintea acestor alegeri, după ce a fost exclus din PNL s-a amăgit toată ziua cu acel așa-zis exit-pool ce-l situa pe locul 2 la doar 2 procente de Olguța Vasilescu. În final, însă, a trebuit să se mulțumească doar cu locul 2, cu un scor peste pragul partidului. Rezultatul confirmă teza celor care au susținut că racolarea candidaților din rîndul altor partide pentru a fi puși să candideze la AUR este păguboasă și nu face altceva decît să provoace zîzanie în rîndul vechilor membri ai partidului!

De altfel, candidatul PNL, deputatul Nicolae Giugea, care a mai candidat și anul trecut, fiind învins tot de Olguța Vasilescu, a reușit „performanța” de a se situa sub fostul său coleg, cel care s-a refugiat la AUR!

Olguța Vasilescu va continua să facă echipă tot cu Cosmin Vasile, care va conduce în continuare Consiliul județean după victoria de duminică.

Avem, așadar, la Craiova, o echipă cîștigătoare, validată de votul craiovenilor și doljenilor: OLGUȚA VASILESCU și COSMIN VASILE.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*