Ministerul Muncii prezintă joi, în Guvern, proiectul pentru plata pensiilor înainte de Paște

Ministerul Muncii lucrează în prezent la proiectul de hotărâre de Guvern care îi va permite plata pensiilor înainte de Paște și îl va prezenta în ședința de joi a Executivului, pentru adoptare, conform unor surse consultate de Economedia.

Circa 2,4 milioane de pensii vor fi plătite prin cont bancar și tot atâtea prin poștă. Ministerul Muncii avea probleme în a plăti mai devreme pensiile pe card, din cauza unei convenții cu băncile. De aceea, este necesară o hotărâre de guvern.

În mod normal, pensionarii care încasează pensia pe card o primeau în jurul datei de 12 a fiecărui luni.

Amintim că premierul Marcel Ciolacu i-a cerut ministrului Muncii, Simona Bucura Oprescu, marți, la începutul ședinței de Guvern, să facă demersurile necesare pentru ca toate pensiile ssă fie plătite înainte de Paști.

„O rog pe doamna ministru să vorbească cu toate băncile din România, să vedem ce modificări trebuie făcute la convenții, și cu Poșta Română, astfel încât toți pensionarii să-și primească pensiile înainte de sărbătorile pascale”, a afirmat premierul Ciolacu.

Paștele ortodox esste sărbătorit în acest an pe 5 mai, astfel că perioada 3 – 6 mai este liberă potrivit Codului Muncii. De asemenea, ziua de 1 Mai este liberă, iar pentru 2 mai Guvernul a făcut „punte” pentru bugetari. Și unele companii private au acordat zi liberă pe 2 mai.

sursa-Economedia.ro

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*