Marcel Ciolacu, după întâlnirea cu Volodimir Zelenski: „Am reafirmat unitatea și solidaritatea de care trebuie să dăm dovadă în acest moment esențial al istoriei”

Marcel Ciolacu a arătat, într-un mesaj postat pe reţeaua de pagina sa de Facebook, că a discutat cu preşedintele Zelenski despre eforturile continue ale României de a sprijini Ucraina.

”Securitatea regiunii noastre reprezintă un element vital pentru România!

Am propus liderilor din sud-estul Europei și Balcanii de Vest să lucrăm #împreună pentru dezvoltarea economică a zonei noastre.
Alături de președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, președintele Consiliului European, Charles Michel, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, premierul grec, Kyriakos Mitsotakis, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și alți șefi de stat și de guvern din Europa de sud-est am reafirmat unitatea și solidaritatea de care trebuie să dăm dovadă în acest moment esențial al istoriei. De felul în care acționăm acum depinde viitorul Europei și păstrarea valorilor fundamentale ale democrației și libertății.
România este un vector de #stabilitate și poate fi un hub economic cheie în această zonă a Europei. Avem nevoie de un mecanism european care să susțină #investițiile foarte mari pe care le vom face în infrastructură și extinderea capacităților logistice.
În plus, am subliniat că locul României este în Schengen. Aderarea țării noastre la Spațiul Schengen este nu doar o așteptare legitimă, ci și o decizie de importanță strategică în actualul context regional”, a menţionat Ciolacu.
sursa-Bugetul.ro

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*