Luna august vine cu mai mulţi bani pentru pensionari! Banii vor ajunge în buzunarele românilor în următoarele zile

Pensionarii români vor primi mai mulţi bani în luna august! Este vorba despre a patra tranșă de ajutor pentru cei cu venituri mici, bani primiţi prin programul „Sprijin pentru România”, adică voucherele pentru alimente.

Banii, în cuantum de 250 de lei, vor ajunge în buzunarele românilor în următoarele zile, şi vor putea fi folosiţi exclusiv pentru alimente sau mese calde.

Programul „Sprijin pentru România” prevede acordarea a șase tranșe de ajutor, la fiecare două luni pentru românii care au venituri nete lunare mai mici sau egale cu 1.700 de lei.

Banii vor intra pe cardurile sociale de alimente în următoarele zile şi vor putea fi pot fi folosiţi exclusiv pentru alimente sau mese calde.

Astfel, în total, fiecare pensionar va primi 1.500 de lei, în șase tranșe egale de câte 250 de lei fiecare însemnând voucherele pentru alimente.

Până în prezent, voucherele de alimente au fost încărcate cu trei tranșe de bani. Astfel, românii care beneficiază de vouchere pentru alimente mai au de încasat, până la sfârşitul anului, încă 750 de lei.

Printre beneficiari voucherelor de alimente se numără pensionarii din sistemul public de pensii, cei aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special ale căror venituri nete lunare sunt: mai mici sau egale cu 1500 lei, pentru tranșele din anul 2022, respectiv venituri mai mici sau egale cu 1700 lei pentru tranșele din anul 2023.

Banii sunt acordați prin programul „Sprijin pentru România”, în șase tranșe egale, potrivit calendarului stabilit de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, scrie antena3.ro

sursa-Bugetul.ro

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*