Guvernul a aprobat o hotărâre care elimină inechităţile salariale privind funcţiile didactice de conducere

Executivul a aprobat, joi, o hotărâre de Guvern, la propunerea Ministerului Educaţiei,care sabileşte salariile de bază pentru fiecare funcţie de conducere, pe fiecare grad şi fiecare categorie de unitate de învăţământ, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului Mihai Constantin, citat de News.ro.

El a explicat că sunt eliminate inechităţile salariale privind funcţiile didactice de conducere din sistemul de învăţământ preuniversitar, respectiv director, director adjunct, contabil şef, secretar şef cu nivel de studii superioare. Astfel, pentru directori şi directorii adjuncţi, faţă de salariul brut din decembrie 2023, creşterea brută medie totală va fi de 36%, la care se adaugă sporul de suprasolicitare neuropsihică de 10% şi, după caz, poate fi acordată şi gradaţia de merit în valoare de 25%.

„O hotărâre de guvern aprobată astăzi, la propunerea Ministerului Educaţiei, stabileşte salariile de bază pentru fiecare funcţie de conducere, pe fiecare grad şi fiecare categorie de unitate de învăţământ. Se elimină inechităţile salariale în ceea ce priveşte funcţiile didactice de conducere din sistemul de învăţământ preuniversitar, respectiv director, director adjunct, contabil şef, secretar şef cu nivel de studii superioare. Principiul stabilit pentru funcţiile didactice de conducere este acela că salariile de bază ale acestor funcţii să fie peste nivelul maxim al salariilor de bază de execuţie cu dirigenţie”, a explicat Mihai Constantin, la finalul şedinţei de joi a Guvernului.El a adăugat că în acest an, pentru director şi directori adjuncţi, faţă de salariul brut din decembrie 2023, creşterea brută medie totală va fi de peste 36%, din care creşterea brută medie în luna ianuarie va fi de 30 de procente.

„La această creştere se adaugă sporul de suprasolicitare neuropsihică de 10 procente, iar, după caz, se poate acorda şi gradaţia de merit în valoare de 25%”, a completat Constantin.

sursa-Economedia.ro

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*