EXCLUSIV / Lovitură dată de SCMU Craiova! Francielle da Rocha va juca în Bănie

SCMU Craiova tocmai a dat o lovitură de imagine şi nu numai în această perioadă de mercato! Echipa feminină de handbal se întăreşte şi mai mult începând de azi, pentru că în Bănie va juca, din sezonul 2024-2025, FRANCIELLE GOMES DA ROCHA! Conform surselor GdS, brazilianca a semnat cu gruparea alb-albastră şi se alătură noului proiect pentru sezonul următor al Ligii Florilor.

Francielle Gomes da Rocha (SCMU Craiova) este o handbalistă din Brazilia care evoluează pe postul de centru şi are 32 de ani. Ea vine de la Dunărea Brăila şi se poate lăuda cu multiple evoluţii pentru naționala Braziliei la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro 2016 și la Campionatul Mondial din 2015.

În cariera sa, Francielle da Rocha a evoluat doar în Brazilia, Austria şi România. După ce şi-a început aventura handbalistică în 2007, la Vegus/Guarulhos (Brazlia), s-a transferat la şase ani distanţă la Hypo Viena, în Austria. După doi ani petrecuţi la noua echipă, a făcut din nou pasul în ţara natală, în care a „poposit“ până în 2021. Din acel moment, da Rocha a jucat pentru Dunărea Brăila, una dintre echipele cu pretenţii din România.

CV impresionant pentru o sportivă talentată

Da Rocha a câştigat, totodată, multiple medalii şi competiţii. Ea este câştigătoare a Campionatului Pan-American în 2013, 2015, semifinalistă în Cupa Cupelor în 2014 şi 2015, câştigătoare a campionatelor din Austria (2014, 2015), Brazilia (2019) şi a Statului Sao Paulo (2019, 2020), precum şi a medaliei de argint în Sao Paulo în 2016 şi 2018. De asemenea, Francielle a obţinut rezultate notabile şi în campionatul românesc, cum ar fi medaliile de bronz în 2023, în Cupa României, dar şi în Supercupă.

Francielle da Rocha este al 9-lea transfer anunțat de SCMU Craiova. Până acum au mai fost prezentate la Craiova Ćamila Mičijević, Željka Nikolić, Aslı İskit Çalışkan, Valentina Blažević, Patricia Moraru, Andreea Mihart, Teodora Popescu și Katarina Džaferović.

sursa-Gazeta de Sud

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*