iulie 16, 2024

Emma Răducanu a refuzat wild cardul pentru Jocurile Olimpice

Marea Britanie a dezvăluit duminică lista jucătorilor de tenis selectaţi să o reprezinte la Jocurile Olimpice de la Paris. Emma Răducanu a refuzat wild card-ul ITF. În acelaşi timp s-a lămurit şi situaţia lui Andy Murray.

Oficialii echipei de tenis a Marii Britanii au anunţat duminică numele celor selectaţi să reprezinte Regatul Unit la Jocurile de la Paris. Emma Răducanu (21 de ani) a revenit după operaţiile la încheietura mâinii şi la gleznă, dar este prea slab clasată pentru a se califica direct, ea ocupând doar locul 209 WTA. Pentru a putea participa la Paris 2024, ITF i-a acordat un wild card – unul dintre cele două locuri rezervate foştilor campioni de Grand Slam, însă Emma a refuzat. „Am avut mai multe conversaţii cu Emma în ultimele două săptămâni, în timpul cărora a devenit clar că a face parte din echipa britanică la Jocurile Olimpice înseamnă foarte mult pentru ea. Însă Emma crede că nu este momentul potrivit pentru ea vara asta. Sper că mai are multe ediţii de jocuri olimpice în faţă”, a comentat Iain Bates, managerul echipei de tenis a Marii Britanii. În aceste condiţii, Katie Boulter (27 de ani, locul 30 WTA) va fi singura reprezentantă a britanicilor în competiţia individuală feminină.

În schimb, Andy Murray (37 de ani, locul 97 ATP) a acceptat un wild card pentru a participa în turneul e simplu, deşi declarase că nu e sigur dacă va concura în proba individuală dacă nu va putea concura la dublu.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*