Elevii doljeni de 10, premiați cu bani

Elevii doljeni care au reușit să obțină media 10 la examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat au fost premiați miercuri de Consiliul Județean (CJ) Dolj. Este vorba despre 15 elevi care au primit diplome și premii în bani, în valoare de 2500 de lei fiecare.

Prezent la eveniment, președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile a vorbit despre performața elevilor, i-a felicitat și a amintit că datorită lor, Dolj-ul este între județele cu cele mai bune performațe din țară.

“Sunt elevii care atât la Evaluarea Națională, cât și la Bacalaureat au luat medii de 10. Sunt elevii cu care noi ne mândrim. An de an, CJ în partereriat cu ISJ are această inițiativă de a premia elevii. Avem spre final de an și premierea elevilor de la olimpiadele naționale și internaționale, dar și a sportivilor de la liceele de profil. Vă mulțumim pentru tot ce ați făcut și vă felicităm, pentru că nu e ușor să iei nota maximă. Mulțumim și cadrelor didactice și părinților. Datoerită vouă, școala doljană este în continuare printre cele mai bune din țară”a spus președintele CJ Dolj, care a amintit și cele 4 școli speciale din județ, care se află sub egida CJ, 3 dintre acestea beneficiind de proiecte europene în desfășurare.

„Vorbim despre școli care sunt sub autoritatea CJ, școlile speciale. La ora aceasta 3 dintre acestea beneficiază deja de aplicații depuse pe proiect european. Urmează și cea de-a 4-a, Școala Sfântul Mina pe programul operațional regional. E vorba despre echipamente dar și locație și condiții de desfășurare a cursurilor”, a adăugat Cosmin Vasile.

La premierea de miercuri a fost prezent și Inspectorul General al ISJ Dolj, Daniel Ion. Acesta a felicitat la rândul său elevii, spunând că oricât de importanți sunt profesorii și părinții, efortul depus de elevi este numai al lor.

“Vreau să vă spun că mă bucur nespus pentru faptul că Dolj-ul, prin efortul conjugat al elevilor, dascălilor și părinților, după o perioadă marcată de învățământ online, hibrid și alte provocări, ia-tă că reușește prin voi. Voi sunteți cei pe care toți ceilalți trebuie să-i urmeze. Suntem într-un parteneriat continu cu CJ, interesul este acela de a promova performanța. Dacă anul trecut numărul elevilor de 10 a fost unul mulțumitor, ia-tă ca anul acesta numărul a crescut semnificativ. Vă felicit pentru că oricât am fi noi părinți, profesori, reprezentanți ai autorităților locale, nu putem substitui efortul depus de voi”, a spus Daniel Ion.

La premiere nu au fost prezenți toți elevii, din diverse motive. Locul unora dintre aceștia a fost luat de părinți sau dascăli. Elevii care au participat au spus că vor să urmeze facultăți precum cea de Medicină, Drept, Cibernetică, Tehnică Militară și altele, toate din țară, lucru îmbucurător pentru viitorul unei țări din care tot mai mulți tineri pleacă.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*