iulie 12, 2024

Ciucă cere tăieri de cheltuieli ale statului pentru încadrarea în deficitul bugetar

Președintele PNL Nicolae Ciucă a declarat luni că ”reducerea deficitului bugetar trebuie să înceapă cu tăierea unor cheltuieli ale statului”. El a făcut declarația după o ședință a conducerii PNL în care s-a discutat despre problema deficitului bugetar scăpat de sub control.

Ciucă a spus că le-a cerut miniștrilor și secretarilor de stat liberali ”o analiză rapidă, pentru a identifica măsuri concrete privind reducerea cheltuielilor bugetare ale instituțiilor publice”.

El nu a dat nici un exemplu de tăiere de cheltuieli și nici nu a spus dacă e vorba despre posibile concedieri de bugetari.

”Pentru a ne încadra în ținta de deficit bugetar, statul trebuie să ofere propriul său exemplu, înainte de a veni cu măsuri pentru cetățeni și mediul de afaceri. Voi propune, în cadrul coaliției, ca o astfel de acțiune de chizbuire a cheltuielilor statului să se facă la nivelul tuturor ministerelor și instituțiilor aflate în subordinea sau în coordonarea acestora”, a spus mai spus Ciucă.

Fostul premier, în mandatul căruia a început creșterea deficitului bugetar, a spus că ”e nevoie de mai mult respect pentru contribuabili, precum și de un management substanțial îmbunătățit”.

Reamintim că bugetul de stat înregistrează un deficit în creștere, cauzat de diferența între încasările efective și planificare. Pentru a acoperi această scădere și pentru a se încadra în ținta de deficit asumată de 4,4% din PIB, coaliția discută mai multe măsuri fiscale posibile – de la creșteri de taxe și impozite la scăderea unor cheltuieli de funcționare a statului.

sursa-G4Media.ro

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*