Ce le pregătește Primăria Craiova copiilor din mai multe cartiere ale orașului

Primăria Craiova plusează cu încă opt locuri de joacă. Craiovenii din mai multe cartiere ale orașului vor beneficia în viitor de spații noi de joacă pentru copiii lor.

Administrația locală a eliberat recent certificate de urbanism pentru cele opt locații, unde urmează să fie amenajate noi locuri de joacă. Este vorba de spații situate pe strada Potelu în zona ANL-urilor, strada Arh.Duiliu Marcu din Craiovița Nouă, pe strada Lyon din cartierul Rovine, pe strada Frații Golești, pe strada Traian Gheorghiu în Craiovița Nouă, pe strada Șerban Cantacuzino în cartierul Rovine II, pe strada Emil Gârleanu în Craiovița Nouă și pe Aleea 1 Bariera Vâlcii.

Drept urmare, Primăria Craiova își propune ca în fiecare cartier să existe locuri de joacă, fie că este vorba despre spații mici, care se află între blocuri, sau despre altele mai mari. Totodată, cele care au fost desființate sau lăsate în paragină să fie reamenajate cu echipamente moderne și să poată fi folosite în siguranță.

Primăria Craiova și-a făcut cunoscută intenția că vrea să continue în forță, anul acesta, schimbarea și modernizarea locurilor de joacă pentru copii. Aceasta a publicat în SEAP un nou contract subsecvent dorit de administrația locală. Acordul-cadru pentru „Achiziţie echipamente locuri de joacă: Lotul 1 – Echipamente locuri de joacă, Lotul 2 – Echipamente fitness“ a fost semnat încă din vara anului 2022, cu firma SC Lavitex Prod SRL, din oraşul Breaza (judeţul Prahova), pentru o perioadă de 4 ani. În acest interval, Primăria Craiova poate semna cu firma prahoveană contracte subsecvente în funcție de necesități și de numărul locurilor de joacă pe care vrea să le modernizeze într-o anumită perioadă. Valoarea totală estimată a contractului se ridică la 24.627.605 de lei, fără TVA. La acest moment municipalitatea a ajuns la cel de-al cincilea contract subsecvent.

Pe tobogan cu acordul cadru

În 2022, municipalitatea craioveană a semnat cu Lavitex Prod SRL două contracte subsecvente. Primul a fost semnat în iulie 2022 și se referea la „Achiziţie echipamente locuri de joacă: Lotul 1- Echipamente locuri de joacă şi Lotul 2 – Echipamente fitness”. Acesta a avut o valoare de 4.209.912 de lei, fără TVA.În noiembrie 2022 se semna alt contract subsecvent pentru „Lucrări de reparaţii curente, generale şi de renovare (care se pot executa fără autorizaţie de construite) la imobile deţinute şi administrate de autoritatea executiva şi la unităţile de învăţământ”. Acesta a avut o valoare de 3.736.747 de lei, fără TVA. Cu alte cuvinte, primăria a cumpărat de la firma respectivă echipamentele necesare, apoi a semnat un alt contract pentru lucrările pe care aceasta le-a mai executat.

În 2023 s-au pus în practică cele două contracte subsecvente pe care primăria le-a semnat cu Lavitex. După finalizarea acestora, primăria a fost publicat în Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice un nou contract subsecvent, de această dată cel mai mare de până acum. Primăria a pus la bătaie 7.946.659 de lei, fără TVA (1.592.516 de euro) pentru o nouă achiziție de echipamente atât pentru joacă cât și pentru fitness. În total, până acum, valoarea celor trei contracte a ajuns la 15.893.318 de lei, fără TVA. Asta în condițiile în care contractul mai are în jur de doi ani și jumătate valabilitate. Dar cel mai probabil, firma prahoveană va avea mult de muncă anul acesta până va monta toate echipamentele comandate de primărie.

sursa-Gazeta de Sud

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*