Adam Atanasie revine la Primăria Goiești cu noi proiecte pentru comunitate!

Adam Atanasie, primarul care a pus bazele moderne ale comunei Goiești timp de patru mandate, între 2004 și 2020, candidează din nou, în acest an, cu noi proiecte pentru comunitatea alături de care a rămas mereu

Comuna Goiești, unde scriitorul Alexandru Macedonski și-a petrecut o mare parte a copilăriei, are o istorie impresionantă, care își merită cu prisosință toată dăruirea și implicarea din partea unui edil. Adam Atanasie, care a fost primarul comunei cu nu mai puțin de 13 sate timp de 16 ani, revine în cursa electorală după patru ani de pauză în care a acumulat și mai multă experiență, pe care vrea să și-o dedice total cetățenilor.

Adam Atanasie este un nume pe care oamenii din Goiești îl cunosc prea bine. „Domnul primar”, așa cum au continuat să-i spună cetățenii chiar și în cei patru ani în care nu a fost edil, a fost cel care a început modernizarea comunei, în urmă cu 20 de ani, și a continuat să facă asta timp de 16 ani după. În acest an, „domnul primar”, originar din satul Adâncata, candidează pentru un nou mandat de edil din partea PSD, din dragoste și respect pentru locurile sale natale.

„Profesionalism, încredere și fapte sunt cele trei principii vitale după care mă ghidez! Vin în fața oamenilor cu realizări concrete și cu proiecte sustenabile, pentru viitor. Am deja realizări importante în comuna Goiești, proiecte de suflet care pot spune că au dezvoltat comunitatea, deja implementate pe timpul celor patru mandate. Mă bucur să pot candida din nou și îmi doresc foarte mult să fac echipă cu oamenii din Goiești, așa cum am făcut și în cei 16 ani petrecuți în funcția de primar”, a spus candidatul PSD pentru alegerile locale din acest an, Adam Atanasie.

Proiectele lui Adam Atanasie au dezvoltat comuna

În cei 16 ani petrecuți la Primăria Goiești, Adam Atanasie a reușit să ridice comuna, o provocare mai ales în condițiile în care localitatea are în componență nu mai puțin de 13 sate. „Domnul primar” a știut, însă, cum să procedeze de fiecare dată pentru a păstra un echilibru în dezvoltare și să îi asculte pe oameni, astfel încât să pună nevoile lor pe primul loc.

„Proiectele pe care le-am dus la bun sfârșit, din 2004 și până în 2020, sunt numeroase și, cel mai important, sunt durabile. Am reușit să introducem rețelele de apă și de canalizare la nivelul comunei, am creat condiții propice de învățare pentru copii, reabilitând școli și construind o grădiniță, am modernizat drumurile comunei, atât cele de circulație rutieră, cât și cele de exploatare agricolă, reușind să construim și un parc fotovoltaic, dar și un sediu nou pentru Primăria Goiești. În cei patru ani de pauză, m-am implicat în continuare în comunitate, ajutând cu ceea ce am putut, iar acum, vreau să mă întorc la primărie și să continuăm dezvoltarea, împreună”, a declarat Adam Atanasie.

Viitorul, creionat din dragoste pentru goieșteni

Revenirea acestuia la conducerea Primăriei Goiești urmează să aducă schimbări majore, cu proiecte ce au fost deja puse pe hârtie. Unul dintre ele, anunțat recent de Consiliul Județean Dolj, în colaborare cu Primăria Goiești, este reabilitarea Casei Memoriale „Alexandru Macedonski”, ce urmează să fie introdusă în circuitul turistic din județ.

„Avem o moștenire istorică impresionantă aici, la noi în comună, având în vedere că, în satul Popeasa, există casa în care părintele simbolismului românesc, Alexandru Macedonski, și-a petrecut o mare parte a copilăriei. Ne bucurăm să fim parte dintr-un proiect atât de ambițios precum este acesta de salvare a clădirii, o construcție monument istoric ce datează din prima parte a secolul 19. Este vorba despre a gândi o dezvoltare locală sustenabilă și de a profita din plin de potențialul nostru turistic. De asemenea, nu putem să nu fim onești: e vorba de respect pentru cultura românească și pentru valorile pe care aceasta le-a dat”, a explicat candidatul PSD pentru Primăria Goiești, Adam Atanasie.

Proiectele de viitor, extrem de importante pentru comunitate, gândite de primarul din sufletele goieștenilor, sunt, printre altele, un centru educativ pentru copiii din Goiești, introducerea rețelei de apă în satul Mălăiești, continuarea modernizării drumurilor comunale și sătești, reabilitarea Căminului Cultural Goiești, construirea unei baze sportive în satul Piorești, încă un parc fotovoltaic ori dotarea cabinetelor medicale cu tehnologie modernă.

Loialitatea este una dintre cele mai importante calități umane, iar Adam Atanasie știe asta foarte bine, arătând-o în nenumărate rânduri față de oamenii din Goiești. Dorința sa de a se reîntoarce la primărie este încă o dovadă a acestei valori fundamentale, ce stă la baza oricărei relații interumane, dar mai ales la baza unui alt tip de relație: aceea dintre un lider și comunitatea lui, căreia îi este fidel pe vecie, dincolo de timp, spațiu și distanță. Dovada vie este un om precum Adam Atanasie, pentru care dragostea și respectul față de aceste locuri frumoase nu vor pieri niciodată.

CU CE VREAU SĂ CONTINUĂM ÎN GOIEȘTI

Am așternut pe hârtie mai multe proiecte pentru viitorul nostru, care vreau să arate din ce în ce mai bine! Astfel, vreau să introducem rețeaua de apă în satul Mălăiești, dar și să continuăm modernizarea drumurilor comunale și sătești.

Copiii trebuie să rămână o prioritate pentru noi, iar instituția școlii, pentru mine, a fost mereu deosebit de importantă. De aceea, vreau să amenajăm, în fosta școală cu clasele I-IV din satul Popeasa, un centru educativ pentru copii. Totodată, este extrem de importantă continuarea parteneriatului cu Fundația „Adina Stiftelsen” din Norvegia, pe partea de activități socio-educaționale. De asemenea, voi face tot ceea ce este posibil pentru a-i sprijini pe copiii proveniți din familii defavorizate, pentru a preveni abandonul școlar, asigurându-le condiții de dezvoltare cât mai apropiate de normal.

Vreau să continuăm investițiile în resursele regenerabile prin încă un parc fotovoltaic cu o putere de 30 MW, să extindem rețeaua de iluminat public economic în toate cele 13 sate ale comunei și să suplimentăm debitul de apă la nivel de comună prin construirea unui biofiltru de tratare.

Pe partea turistică și culturală, aștept cu nerăbdare să restaurăm, împreună cu Consiliul Județean Dolj, Casa Memorială „Alexandru Macedonski”, o nestemată a comunei noastre, care va fi introdusă în circuitul turistic. Astfel, vom putea să ne bucurăm de vizitatori la noi în comună, care să ne afle povestea și să se bucure, la fel ca noi, de ceea ce avem mai de preț. Totodată, îmi doresc să continuăm Festivalul Național „Alexandru Macedonski”, un gest de respect și de tribut adus marelui scriitor. Un alt proiect de suflet pentru mine este și reabilitarea Căminului Cultural Goiești, căci avem o cultură locală și tradiții care merită un spațiu optim în care să se dezvolte, să se prezinte și să se promoveze. Cișmeaua din satul Fântâni ține, de asemenea, de cultura și istoria noastră și, de aceea, voi face toate demersurile să o reabilităm.

Comuna noastră are nevoie și de o bază sportivă, pe care am gândit-o deja, ca amplasament, în zona satului Piorești. Este important să încurajăm sporturile la nivelul comunității și, de aceea, vreau să investim pentru a avea toate condițiile necesare desfășurării lor. Și, cum sportul este strâns legat de sănătate, vom dota și cabinetele medicale cu aparatură profesională, de ultimă generație.

Sunt conștient că avem multă treabă împreună și abia aștept să ne apucăm de lucru, într-o Primărie Goiești cu un sistem de organizare performant, din dragoste pentru cetățeni! Așa să ne ajute Dumnezeu!

CE AM REALIZAT

 • Modernizarea drumului comunal și traversarea râului Amaradia spre satul Mălăiești (fonduri SAPARD)
 • Construirea unui nou sediu al primăriei
 • Realizarea rețelei de apă și canalizare la nivelul comunei
 • Modernizarea drumurilor de exploatare agricolă pe o lungime de 7 kilometri
 • Reabilitarea Școlilor Mălăiești și Piorești
 • Construirea Grădiniței Țandăra
 • Modernizarea drumurilor comunale și sătești prin asfaltarea pe o lungime de 11 kilometri
 • Construirea unui parc fotovoltaic cu o putere de 4,9 MW
 • Extinderea rețelei de canalizare în satele Muiereni, Vladimir, Goiești, Fântâni și Mogoșești
 • Achiziția de utilaje pentru gospodărirea comunei

Adam Atanasie, candidatul PSD pentru funcția de primar: „Comuna Goiești are nevoie de un primar cu experiență, care cunoaște problemele comunității și care are soluții reale pentru rezolvarea acestora. Am experiența necesară în administrația publică și, împreună, putem face din localitatea Goiești un exemplu de urmat în ceea ce privește dezvoltarea. Am voința și dedicarea necesare pentru a iniția și implementa proiecte care să contribuie la creșterea noastră. Cu, despre și pentru oamenii din comuna mea natală, Goiești; despre asta a fost vorba mereu! Doar împreună putem dezvolta locul pe care îl numim «acasă»!“

Comandat de PSD Dolj, executat de Top Secret, CUI mandatar financiar 21240002.

1 Trackback / Pingback

 1. Adam Atanasie revine la Primăria Goiești cu noi proiecte! - Esential News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*