Profesorii pot opta pentru repartizare în alt judeţ

Cadrele didactice care nu sunt titulare, dar care au participat la concursul de titularizare din acest an, pot opta să fie repartizate şi în alt judeţ decât cel în care au susţinut proba scrisă.

Pentru a avea această opţiune, candidaţii trebuie să fi susţinut în judeţul în care vor să se angajeze şi o inspecţie la clasă sau o probă practică. Repartizarea se va face în şedinţa publică. Prima şedinţă va fi pe 29 iulie. Candidaţii trebuie să verifice înainte de repartizare dacă sunt şi pe listele judeţului în care vor să plece.

„Candidaţii la concursul pentru ocuparea posturilor didactice vor fi afișați pe liste și în județul în care au susținut doar inspecția la clasa/ proba practică. Conform metodologiei, au avut voie să bifeze doar un singur județ în care se pot repartiza, în afara județului în care au susținut proba scrisă. Deci, vor fi pe două liste, în două județe, iar ei aleg unde doresc sa meargă să fie repartizați”, a precizat inspectorul şcolar general adjunct, Irina Broscaru, preşedintele comisiei de mobilitate.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*