AUR, din nou la colț

Situație dificilă pentru cei de la AUR, născută din același stil de improvizații, de cîrpit, de dat din gură pe orice, fără pic de strategie. Mai zilele trecute, cei de la AUR au socotit că sunt deștepți și activi politic dacă lansează pe Facebook o idee tîmpită. Să facă o listă de publicații toxice, în care listă ei așază din prima G4media:

”Haideți să vedem care sunt cele mai toxice și false „organe de presă”. Începe noi:G4media…Completați voi!”

Avem de-a face cu alt gest de începători într-ale politicii! Asta în contextul în care G4media face de multă vreme o gazetărie de tip partizan. Numai că nu este singurul site și ”organ” în campanie vizibil otrăvită.

România are la ora aceasta un front larg de presă finanțată de putere sau controlată de serviciile secrete. Aceasta alcătuiește un adevărat front de susținere a bîlbelor prezidențiale și guvernamentale. În cazul G4media, se pot face nenumărate liste cu prestații subiective sau cu manipulări. Dar la G4media trebuie neapărat adăugate trompetele PNL-ului și ale PSD-ului, plus cele instrumentate de ”băieți”. Nu se poate încheia o discuție despre presa servilă și toxică din România fără media controlată de un mecanism ”uns ” de serviciile secrete. Numai că o asemenea discuție mai mult decît strict necesară nu poate fi declanșată de un partid politic cu o asemenea postare și nu într-un asemenea stil. Din nefericire, presa românească este total dezorganizată profesional și scăpată din orice prevedere legală. Autoreglementarea nu există, iar utilizarea ei în scopul disputelor politice a devenit grosolană. AUR s-a avîntat cu o scobitoare să scoată ochii lupilor și ai rechinilor.
AUR pare a fi principalul pericol pentru partidele mucegăite și neputincioase din România. Are energie, dar n-are clasă și n-are reguli și proceduri. Vorbește fiecare cum îl cam taie capul. N-ar nici legături externe și nici nu și-a formulat la modul articulat un program. Succesul său vine din bîlbele românești și europene, din sentimentele de nedreptate și exploatare ale românilor plecați la muncă și din incapacitatea regimului Iohannis de a se califica în discuțiile europene importante pentru țară.

Toate acestea au dus la o dezamăgire în creștere, chiar la disperate accente antieuropene. Votul pentru AUR, bazat și pe sentimente patriotice și pe nevoia de identitate românească în prestația externă a clasei politice, i-a făcut pe cei din fruntea partidului să se creadă pe cai mari. Adevărul este că au obținut ușor suport și procente, cresc ușor în sondaje, așa cum ușor a revenit în sondaje și PSD-ul fără cine știe ce idei sau isprăvi politice. Ba aș zice că PSD-ul s-a recalificat în competiție și a crescut nefăcînd mare brînză. De-aia populația a și început să se întoarcă. La fel de repede cum a sprijinit PSD-ul în sondaje, tot așa a început să-l înjure și să-și arate dezamăgirea.

Să revenim însă la AUR. Și afirmația aceasta, ca și precedentele, în loc să fie un debut pregătit de campanie de comunicare pe seama unui pericol real din societatea românească (înregimentarea mass-media), a fost un dat cu mucii în fasole. AUR pare dominat de convingerea că poate obține creșteri de audiențe cu declarații trăsnite și cu evenimente șocante. Fals și prost! Va ține cît va ține, dar se va dezumfla de îndată ce populația va găsi ecou în programele altor partide. Pînă atunci, ai zice că merge, că trăsnăile lui George Simion aduc succese și creșteri. Nu sunt decît niște ”succesuri”! Nimic mai mult. În stilul acesta, AUR riscă să o ia razna, să umple scena publică de vorbe goale și de propoziții sonore. Adică de subiecte false, contribuind conștient sau nu la invazia de teme care să ecraneze orice agendă serioasă.

Toată presa înregimentată atît așteaptă. Umflă prostiile AUR și le califică în pericole naționale. Dacă George Simion nu pricepe și dacă oamenii din preajma sa nu se orchestrează într-o prestație politică serioasă s-au ars.
Mașinăria propagandei orchestrate din jurul puterii îi mănîncă cu fulgi cu tot. Sau, ca să supraviețuiască, îi împinge să se hrănească la fiecare declarație cu drogul exagerărilor și al găselnițelor.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     ARTICOL PRELUAT CU ACORDUL AUTORULUI DE PE SITE-UL ,, COTIDIANUL.RO,,

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*