Ăștia da politicieni! Vînd țara pe gratis!

O depeșă AFP (Agenția care a făcut din băștinașa Emilia Șercan un Navalnîi al României!), intens publicitată de presa noastră de Război, scrie următoarele:

„Rusia a trimis discret cel puțin 300 de milioane de dolari în total unor partide politice și candidați din peste 20 de țări după 2014 pentru a-și exercita influența, potrivit unei estimări a serviciilor de informații americane publicate marți.”

Cînd vor să intoxice, ziariștii occidentali apelează la trucul (necunoscut, din nefericire pentru el, de Caracudi din Cișmigiu) de a cita Serviciile de informații americane. Serviciile de informații americane, vorba lui Zița din De-ale carnavaluluie multe. De ce nu se invocă un anume serviciu american de informații, CIA sau al Pentagonului sau al Marinei? Din același motiv pentru care se citează în succesiunile de fake newsuri despre Războiul din Ucraina, Serviciile secrete militare britanice, cînd, potrivit oricărei căutări pe Google, Marea Britanie are un singur serviciu militar secret: Serviciul Militar de Informații (DIS), parte integrantă a Ministerului Apărării.

Se apelează la citarea mai multor servicii de informații dintr-o țară pentru a face dificilă, dacă nu chiar imposibilă, verificarea fake news- urilor de către un posibil ziarist independent. Dacă scrii într-un fake news întocmit în chip grosolan, CIA sau MI 6, există riscul ca serviciul respectiv să dezmintă, îngrijorat că se poate compromite prin punerea pe seama lui a unei gogoși de presă. Dacă scrii Serviciile de informații americane, nu există nici un risc. Că doar n-o să procedeze CIA precum prostul din baie, reacționînd că nu e vorba de ea.

Trecînd peste acest amănunt, care trimite la felul strălucit în care presa occidentală slujește nu Adevărul, ci Minciuna, o posibilă împărțire a celor 300 de milioane de dolari la cel puțin 20 de lideri politici din lume (nu cred că sînt mai mulți de unul dintr-o țară) face 15 milioane de dolari pe persoană. Hai să-i zicem că n-au fost doar 20, c-au fost 50. Face 6 milioane de dolari de persoană. Așadar, un lider politic din lumea de azi a luat 6 milioane de dolari pentru a servi interesele Rusiei.
Liderii politici români servesc, fiecare în parte și toți la un loc, cu un sîrg ieșit din comun interesele Statelor Unite ale Americii. Evident, vînzînd interesele naționale ale României.

Cît ia fiecare pentru asta?
Ne răspund două exemple. În 2017, Klaus Iohannis a sacrificat bugetul României prin cumpărarea de arme de peste 6 miliarde de dolari de la americani. Cît a primit pentru asta? 6 milioane de dolari? Cinci milioane de dolari? Un milion? Nici vorbă. A primit doar o bătaie pe umăr. Că atît i-a dat la conferința de presă comună de la Casa Albă, din 9 iunie 2017, Donald Trump. Din vizită, Klaus Iohannis s-a întors cu decizia de a cumpăra arme second hand americane de 6 miliarde de dolari.

Să luăm un alt exemplu.
Virgil Popescu, nefericitul ministru al Energiei, a înlesnit un contract păgubos dintre Romgaz și o companie americană prin care aceasta din urmă s-a pricopsit cu suma de un miliard și 60 de milioane de dolari dată de statul român. Ce i-au oferit americanii liderului PNL în schimbul acestei afaceri? 6 milioane de dolari, cum au dat rușii liderilor politici care le-au vîndut țara?

Americanii n-au dat nimic. Americanii s-au răscumpărat prin prezența lui David Muniz, însărcinatul cu afaceri al SUA la București, la nunta cu lăutari a fiicei lui Virgil Popescu. Pentru ministru a fost un mare cadou, mai ales că în România slujirii la Curtea Marelui Licurici o asemenea prezență te salvează de la orice tentativă de a fi remaniat. Pentru David Muniz a fost o plăcere. A mîncat și a băut pe gratis și, în plus, a văzut și cum se nuntesc babuinii moldo-valahi.

„ARTICOL PRELUAT CU ACORDUL AUTORULUI DE PE SITE-UL CRISTOIUBLOG.RO”

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*