Misterioasa scrisoare lăsată Australiei de către Regina Elisabeta. Poate fi deschisă în anul…2085

Regina Elisabeta a II-a, care a murit joia trecută, la vârsta de 96 de ani, a lăsat în urmă și o scrisoare misterioasă pentru locuitorii din Sydney. Documentul, scris de monarh în 1986, poate fi deschis abia în anul 2085, conform instrucțiunilor reginei, scrie Le Figaro.

Documentul a fost scris și semnat de Regina Elisabeta a II-a în noiembrie 1986, în timpul unei vizite oficiale în Australia, scrie Le Figaro, citând Daily Mail și New York Post.

Scrisoarea le este adresată locuitorilor din Sydney, iar conținutul acesteia rămâne deocamdată necunoscut, deoarece Regina Elisabeta a dat instrucțiuni ca plicul să fie deschis abia în anul 2085. Adică la 99 de ani după ce a fost scrisă.

Scrisoarea este păstrată în clădirea Queen Victoria din cel mai populat oraș din Australia, Sydney. „Instrucțiunea strictă este să nu fie deschisă înainte de anul 2085”, așa cum scrie pe plicul care poartă inițialele Palatului Buckingham.

Deocamdată, nimic nu explică alegerea acestei date de către Regina Elisabeta, cel mai longeviv monarh al Marii Britanii. Nici apropiații reginei nu știu ce conține scrisoarea: doar „onorabilul lord primar al orașului Sydney” o va putea citi „într-o zi potrivită”. „Vă rog să transmiteți mesajul meu cetățenilor din Sydney”.

Australia face parte din Commonwealth, asociație de națiuni (56 de state) care reprezintă aproximativ o treime din populația lumii și este formată în principal din foste colonii britanice. Ca succesor al mamei sale, Elisabeta a II-a, Charles va conduce Regatul Unit, dar devine și șeful Commonwealth-ului.

„SURSA-HOTNEWS.RO”

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*