Fantasy Park Craiova, aproape gata!

Fantasy Park din Craiova, proiectul dorit de primarul Olguța Vasilescu după mandatul obținut în 2020, este aproape gata. Inițial, municipalitatea a dorit să transforme spaţiul viran insalubru din zona străzilor Toporaşi – Paşcani – George Enescu într-un parc obișnuit, cu alei, băncuţe, iluminat public şi loc de joacă. La un moment dat, aici se dorea construirea Dracula Park, un alt obiectiv dorit de Olguța Vasilescu, dar proiectul a fost „transferat“ pe Centura de Nord și se află în fază incipientă. 

Așa că pe terenul din zona Cornițoiu a răsărit Fantasy Park. Este vorba de obiectivul de investiții „Regenerare urbană în municipiul Craiova prin revitalizarea zonei Cornițoiu“, scos la licitație în 2021 și atribuit în 2022. Valoarea estimată a lucrărilor a fost de 7.985.567 de lei (fără TVA), contractul fiind obținut de asocierea Oltenia Garden SRL – Bugaru Trans SRL – Yardman SRL pentru suma de 7.249.189,20 lei (fără TVA), adică aproape 1,8 milioane de euro cu TVA. Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat în iulie 2022, Fantasy Park fiind acum aproape gata.

Fantasy Park Craiova, aproape gata. Olguța Vasilescu: „Acest parc va fi unic în țara noastră și va deveni un punct de atracție al orașului“

Edilul Olguța Vasilescu l-a și vizitat și a postat imaginile într-un video pe contul său de Tik-Tok. În postare se văd un loc de joacă, alei cu bancuțe și iluminat public, dar și câteva căsuțe de lemn. 

„Aici urmează să se construiască un sat al piticilor, cu loc de joacă și terasă pentru copii, un skate park cu terasă și mobilier urban destinat adolescenților și o căsuță-restaurant pentru zona de părinți, cu teatru de vară și alte amenajări specifice petrecerii timpului liber într-un cadru feeric. Întreg parcul va fi supravegheat video, va avea iluminat arhitectural pe timp de noapte, multe plante ornamentale, alei și mobilier urban care vor completa atmosfera de basm. Cu siguranță, acest parc va fi unic în țara noastră și va deveni un punct de atracție al orașului“, anunța Olguța Vasilescu pe Facebook, în momentul demarării lucrărilor.

Skate Park este însă un proiect separat, care va fi amenajat în arealul parcului din Cornițoiu. Aici a demarat deja licitația pentru execuție, valoarea estimată a lucrărilor fiind de 3,3 milioane de euro. Termenul de depunere a ofertelor a fost prelungit de la data de 4 octombrie la data de 18 octombrie

sursa-EuroOlteniaInfo.ro

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*