De ce e şantier în English Park-ul din Craiova?

În English Park-ul din Craiova se lucrează intens de câteva zile bune, iar craiovenii au început să se întrebe de ce zona s-a transformat într-un şantier, chiar dacă parcul arăta foarte bine. Se schimbă tot pavajul, iar Primăria Craiova spune că se vor mai face şi alte modificări.

Un cititor al Gazetei de Sud ne-a sesizat faptul că se scoate tot pavajul din English Park, chiar dacă acesta era impecabil. „Vreau să vă sesizez faptul că se schimbă tot pavajul din English Park şi nimeni nu înţelege motivul. Să fie în jur de 5-6 ani de când s-a schimbat şi vreau să vă spun că s-a lucrat impecabil. Acele pavele au fost montate absolut perfect, nu a existat nicio problemă. Mereu când mergeam în English Park şi ne aşezam pe o bancă vorbeam despre cât de bine a fost făcută lucrarea aceasta. Nu avea niciun defect şi nu înţeleg de ce s-a luat decizia să se schimbe. Pe cine deranja?

Sau mergem pe modelul Videanu, care schimba bordurile periodic ca să mai înghită firma lui nişte bani? Altfel nu se explică în niciun fel de ce să strici ceva care arată foarte, foarte bine şi să bagi nişte bani aiurea. Chiar nu mai înţeleg cum se fac lucrurile în oraşul nostru. Şi ar mai fi ceva: au ales foarte prost perioada. Cum să transformi acest părculeţ într-un şantier chiar în perioada de vară? Toată lumea iese la aer liber, se odihneşte pe acele băncuţe şi mai stă la umbră? Mai bine făceau acest lucru spre toamnă. Acum, în fiecare zi, centrul este plin de oameni, inclusiv English Park-ul. Mi se pare că lucrurile se fac cam fără cap“, ne-a povestit un craiovean care vizitează foarte des această zonă.

Primăria vrea să schimbe peisajul

Am întrebat Primăria Craiova de ce s-a luat decizia să se schimbe pavajul din acest parc aflat în centrul oraşului. Motivul este acela că municipalitatea vrea să amenajeze parcul din faţa primăriei astfel încât să se „alinieze“ peisajului din tot centrul vechi al oraşului. „În English Park nu au mai fost realizate lucrări de reparații la trotuare și alei de foarte mult timp. Acest lucru s-a întâmplat doar pe strada Alexandru Ioan Cuza. În English Park, unul dintre cele mai frumoase parcuri din Craiova, pe lângă lucrările de amenajare a trotuarelor și aleilor vom înlocui atât mobilierul urban, cât și stâlpii de iluminat, pentru a ne alinia la stilul deja existent în zona Centrului Istoric. Lucrările se realizează în baza Acordului Cadru și sunt efectuate de firma Domarcons“, a declarat Marina Andronache, purtător de cuvânt al Primăriei Craiova.
Aşadar, lucrările se fac doar pentru a schimba peisajul, nu pentru că ar fi fost anumite probleme cu pavajul sau cu celelalte elemente existente în parc.

S-a pus gazonul în părculeţul de la Piaţa Mare

Vineri se lucra intens şi la montarea gazonului pe terenul părculeţului de la Piaţa Mare. După ce proiectul gândit pentru fântâna arteziană a fost un eşec pentru că muncitorii RAADPFL Craiova nu au putut duce la îndeplinire dorinţa municipalităţii, continuă doar lucrările de pe lângă construcţia fântânii arteziene. Vineri dimineaţa, mai mulţi muncitori de la RAADPFL aduseseră o mulţime de role de gazon, pe care începuseră se le planteze pe terenul care fusese pregătit înainte. Fântâna va rămâne, deocamdată, nefuncţională, până când primăria va găsi o firmă care să se ocupe de proiectul gândit iniţial. Este vorba despre două cuburi metalice, iluminate, montate în interiorul fântânii. Acestaea ar trebui să pară suspendate atunci când curge apa prin ele. Muncitorii RAADPFL au avut o tentativă de a reproduce dorinţa primăriei, însă rezultatul final a fost un eşec.

„SURSA-GAZETA DE SUD”

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*