Vasile Dîncu demisionează din funcția de Ministru al Apărării Naționale

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, și-a anunțat luni demisia, el motivându-și decizia prin imposibilitatea colaborării cu președintele Klaus Iohannis.

Anunțul demisiei a fost făcut în această dimineață de Vasile Dîncu pe pagina de Facebook a acestuia, care a precizat că a înaintat demisia premierului Nicolae Ciucă.

„Subsemnatul Vasile DÎNCU, membru al Guvernului României, deținător al portofoliului apărării, vă rog să luați act de demisia mea din această funcție.

Motivez gestul meu prin perspectiva imposibilității colaborării cu Președintele României, comandantul suprem al Armatei. Consider necesară retragerea mea din această funcție pentru a nu prejudicia în niciun fel procesele de decizie și programele care necesită fluiditate pe întreg lanțul de comandă și pentru a nu bloca o serie de proiecte absolut necesare pentru funcționarea optimă a Ministerului Apărării Naționale și a Armatei Române.

În 16 octombrie, aflat la Bruxelles, în timp ce la București se făceau planuri pentru demiterea sa, Dîncu scria pe Facebook că s-a oprit în locul „unde nu se aude vocea idioților.”

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*